FacebookTwitterLinkedIn

Nu este copil care să nu își dorească să îi întâlnească pe Mickey, Pluto, Donald Duck sau pe celebrele personaje din desenele animate care poartă semnătura producțiilor Disney. „Bine ați venit la Disneyland. Bine ați venit acasă” – este urarea cu care sunt întâmpinați copiii și adulții care ajung pe tărâmul magic, locul unde totul este posibil. Iar când fețele celor mici se luminează și se înseninează cu fiecare pas pe care copiii îl fac în căutarea poveștilor și eroilor lor, nu există niciun dubiu că magia există. Și, nici ca adult nu este greu să intri în atmosfera copilăriei magice oricât de îndepărtată ar părea să fie această etapă a vieții de momentul în care treci pragul Disneyland. De la hotelurile Disney și până la parcul de distracție în sine, totul este învăluit de atmosfera de poveste și nimic nu îți mai amintește de atmosfera cotidiană. La Disneyland, fiecare copil devine propriul personaj preferat – aproape toți sunt îmbrăcați în pirați, prinți, prințese sau poartă invariabil urechiușe care îi fac să fie asemănători simpaticului Mickey Mouse sau elegantei Minnie Mouse.

Încă de la primele ore ale dimineții, cei mici și cei mari se adună în fața porților așteptând deschiderea parcului. Una dintre cele mai dorite zone de atracție este Fantasyland – unde poți zbura ca Peter Pan sau poți redescoperi povestea Albei-ca-Zăpada, te poți da în ceșcuțele care se învârt sau poți face o călătorie prin întreaga lume pentru că, așa cum spune și numele acestei atracții „it’s a small world”. În plus, chiar și momentele cărora nu le mai acordăm importanța cuvenită devin motive de sărbătoare. De exemplu, venirea primăverii are o serie de evenimente dedicate. „Let’s swing into spring” sau cum se transformă parcul Disneyland într-un spațiu în care bucuria de a participa la petrecerea dansantă din grădina lui Goofy se îmbină cu plăcerea de a descoperi „sculpturi” din flori ale celor mai îndrăgite personaje Disney. Parada personajelor sau focul de artificii, care încheie o zi Disney, sunt momentele magice care unesc mii de oameni veniți din toate colțurile lumii pentru a simți farmecul poveștilor chiar în fața ochilor lor.

Cel puțin o zi petrecută la Disneyland rămâne întipărită în minte pentru foarte mult timp. Peste ani, cu siguranță toți cei care au trecut porțile celor două parcuri Disneyland Paris vor avea ce povesti.

Prețul unei vacanțe de trei nopți la Disneyland pentru o familie cu doi adulți și doi copii sub 7 ani pornește de la aproximativ 700 de euro, în funcție de hotelul ales și de perioada de plecare. Mai mult, pentru cei care doresc să își rezerve singuri vacanța, trebuie știut că Air France este partenerul recomandat de Disneyland Paris, iar pentru cei care optează pentru vacanța Disney, copiii până în 12 ani nu plătesc decât taxele de aeroport.