Cautare
, Contributor

|
|

Spații de birouri „made in Romania”

Cei mai importanți jucători de pe segmentul dezvoltării de clădiri  de birouri din Iași sunt români.
united business center iasi dreamstime_xxl_42326287

Cel mai important jucător de pe piața de birouri ieșeană este Iulian Dascălu, om de afaceri cu o avere estimată la 580 de milioane de lei, potrivit ediției din 2015 a topului Forbes 500.

Pe segmentul office, grupul Iulius, controlat de Iulian Dascălu, a dezvoltat, la nivel naţional, brandul United Business Center, care include aproximativ 80.000 de metri pătrați de birouri clasa A în operare, la Iaşi şi Cluj-Napoca, şi alţi 155.000 de metri pătrați în construcţie.

În ansamblul Palas Iaşi, compania are patru clădiri de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 38.000 de metri pătrați, unde lucrează peste 3.900 de persoane. În prezent, grupul Iulius dezvoltă alte două clădiri office în ansamblul Palas, ambele urmând a fi inaugurate în prima parte a anului 2016 (UBC 5 – 15.000 mp şi UBC 6 – 9.000 mp).

FORBES BEST CITIES 2016, LOCUL 10: IAȘI, ORAȘUL FĂRĂ CONCURENȚĂ

Cea mai recentă tranzacție realizată în United Business Center Iași este închirierea a 1.000 de metri pătrați la ultimele două etaje ale clădirii UBC 3 de către Accenture, unul dintre liderii mondiali în consultanță în management, servicii tehnologice și outsourcing, care a inaugurat în luna ianuarie sediul din Iași.

„Accenture acordă o atenţie deosebită angajaţilor săi şi spațiilor în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, luând în considerare mai mulţi factori atunci când alege un nou sediu. Sunt vizate spații de birouri care asigură securitatea şi sănătatea angajaţilor. De asemenea, clădirea trebuie să fie una premium și să ofere acces la diverse facilități în cadrul complexului sau în imediata lui vecinătate (sucursale bancare, farmacii, restaurante). Un alt factor important este flexibilitatea spațiului, care trebuie să susțină perspectivele de dezvoltare pe termen mediu şi lung. Nu în ultimul rând, contează sistemele avansate şi eficiente de management al clădirii, care acordă atenţie consumului de resurse în vederea reducerii impactului asupra mediului înconjurător”, a declarat Răzvan Pătrunoiu, Country Managing Director Accenture în România.

ACCENTURE INAUGUREAZĂ SEDIUL DIN PALAS IAȘI

Accenture și-a lansat operațiunile în Iași în august 2015, după ce a achiziționat EnergyQuote JHA, un furnizor de servicii de management și achiziții de energie. În prezent, în biroul Accenture din Iași lucrează 150 de angajați, iar, prin închirierea spațiului din UBC 3, compania intenționează să își consolideze operațiunile si serviciile de externalizare a proceselor de afaceri oferite clienţilor săi.

BIROURI IEȘENE

Un alt om de afaceri care controlează o companie din topul Forbes 500 și care are active în segmentul office ieșean este Gheorghe Iaciu, care, în urma unei investiții de 15 milioane de euro, a convertit centrul comercial Moldova Mall într-o clădire de birouri, Moldova Business Center. Suma menționată mai sus include și achiziția centrului comercial, în 2004, de la East Balkan Properties. Prin această reconversie, Gheorghe Iaciu a adus pe piața ieșeană o suprafață de 14.500 de metri pătrați de spații office în centrul orașului. Toate aceste evoluții își vor lăsa amprenta și asupra stocului de birouri din oraș, care se ridica, în 2014, la 120.000 de metri pătrați ,din care 70% erau reprezentați de clădiri de clasă B.§

clădiri reprezentative

United Business Center

Dezvoltator: Iulius Group

Proprietar actual: Iulius Group

Suprafață: 38.000 de metri pătrați

An finalizare: 2012

Moldova Business Center

Dezvoltator: Rivium

Proprietar actual: Rivium

Suprafață: 14.500 de metri pătrați

An finalizare: 2015

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii