Cautare
, Contributor

Travel |
|

Lux, adrenalină și artă

Cel mai mare tobogan de pe un vas de croazieră din lume, conceptual dynamic dining împrumutat de la clasa Quantum, cabinele spațioase, designul new-age, inovațiile tehnologice și impresionanta colecție de artă, toate fac din Harmony of the Seas un vas incredibil, de care te vei îndrăgosti la prima vedere.
Harmony

Mă aflu la a douăsprezecea croazieră, iar inovațiile aduse de Royal Carribean nu încetează să mă uimească. Ultimul vas lansat zilele trecute, Harmony of the Seas, a fost anunțat cu surle și trâmbițe încă din urmă cu câțiva ani, atunci când compania a observat că turismul pe măriile lumii este în creștere și a dat undă verde unui alt vas din clasa Oasis.

Royal Carribean International a scris istorie în anul 2009 prin lansarea Oasis of the Seas, la vremea respectivă singurul vas cu o capacitate de peste 5000 de pasageri.

A urmat în 2010 vasul-soră, Allure of the Seas, iar anul 2016 aduce în prim plan Harmony, care ține pas cu vremurile și seamană mai mult cu Ritz-Carlton plutitor prin atenția acordată designului de interior, superbele aranjamente florale și sofisticata colecție de artă contemporană.

HM_central_park_3Dacă Oasis și Allure au o capacitate de 5.400 de pasageri, Harmony poate găzdui un număr record de 5.479 de persoane în 2.747 de cabine, greutatea vasului fiind de 227.000 de tone. Are 16 punți și a costat nu mai puțin de 1,36 miliarde de dolari.

Vasul păstrează împărțirea pe cele șapte cartiere (specifică clasei Oasis), însă împrumută de la clasa Quantum elemente cool de design, inovații tehnologice precum Bionic Bar și conceptul de Dynamic Dining.

Nu în ultimul rând, la bordul Harmony of the Seas ai parte și de tehnologia VOOM, care îți permite să folosești Internet de mare viteză oriunde te-ai afla.

The Ultimate Abyss. Dedicat în special familiilor cu copii, vasul excelează la capitolul entertainment. De la simulatoare de surf la terenuri de baschet, ziduri pentru escaladă, tiroliană, patinoar sau o sală de spectacole de peste 2000 de locuri… vasul le are pe toate. Punctul de atracție este însă The Ultimate Abyss, cel mai înalt tobogan instalat vreodată pe un vas de croazieră, având o înălțime de 50 de metri.

O minune tehnologică dedicată dependenților de adrenalină, The Ultimate Abyss te poarta de la puntea 16 la puntea 6 în mai puțin de 12 secunde. Dacă îți lipsește curajul, atunci caruselul din lemn sculptat manual de pe BoardWalk cu siguranță îți va fi pe plac.Tot aici găsești și Aqua Theatre, acolo unde seară de seară o echipă de foști campioni mondiali la sărituri în apă îți va oferi un spectacol unic si palpitant de acrobație.

Royal Loft Suite Cat.RLCelor care doresc să scape de agitație le recomand o plimbare  prin Central Park, un parc mai divers decît Grădina Botanică din București, cu peste 10.000 de specii de plante, cu numeroase cafenele și restaurante cu specific.

Pentru shopping te invit la puntea 5, pe Royal Promenade, care seamănă mai mult cu artera unui mare centru comercial, iar pentru musicaluri îți dau întîlnire la Royal Theatre, acolo unde “Grease” este pus în scenă de o echipa de profesioniști de pe Broadway.

Dynamic Dining. Cât despre opțiunile de masă: numai vești bune, chiar dacă ești la dietă. Harmony of the Seas împrumută conceptul “Dynamic Dining”, introdus pentru prima dată pe Quantum, ceea ce înseamnă că ai la dispoziție nu mai puțin de 20 de restaurante, dintre care 11 sunt incluse în prețul croazierei.

Celelalte sunt restaurante cu specific la care se percepe doar o taxă de rezervare de 35 sau 40 de dolari de persoană. Îți recomand să iei cina într-o seară la Jamie’s (restaurantul deținut de celebrul chef Jamie Oliver), unde vei avea garanția preparatelor organice.

Aperitivele sunt servite pe un “fund de lemn” (ca la bunica acasă, odinioară), puiul este organic (ceea ce a devenit o raritate în vremurile noastre), vinul este din Toscana și deserturile îți lasă gura apă (asta dacă nu ești cumva la “no carbs diet”, situație în care vei scrîșni amar din dinți).

ultimate_abyysPentru iubitorii de sushi și sashimi există Izumi, acolo unde îți recomand cel mai bun și răcoritor desert încercat de mine vreodată, înghețata Machi (cu arome de mango, fistic sau ciocolată, fiecare bol fiind învelit într-o foiță de orez).

Cele mai bune fripturi de vită se mânancă la Chops Grille, iar Wonderland te introduce în tainele bucatariei moleculare.

Gelatina cu gust de măsline, ouale fierte din care iese fum sau globul de ciocolată care se topește și dezvăluie cea mai delicioasă înghețată de caramel sunt doar câteva dintre atracțiile culinare ale restaurantului.

Pe vas vei întâlni cu siguranță și mulți români, toți aflați în poziții cheie, dornici mereu să-ți sară în ajutor și bucuroși să schimbe câteva vorbe cu tine în limba maternă.

Catalin Buta ne reprezintă cu mândrie într-una dintre cele mai înalte funcții din companie. Este directorul Food and Beverage pe Harmony of the Seas și are în subordine nu mai puțin de 1.000 de persoane. După ce l-a cunoscut, Loredana Groza i-a spus „Marius Tucă al II-lea”.

Artă de 6,5 milioane de dolari. Scriam mai sus că Harmony of the Seas împrumută câteva atribute care se regăsesc doar în cele mai faimoase hoteluri de lux din lume.

Pe lângă noul design al cabinelor, mai elegante și mai spațioase acum decât camerele multor hoteluri cu pretenții de pe uscat, vasul se laudă cu o împresionantă colecție de artă privată, care o depășește ca valoare chiar și pe cea de la The Ritz Carlton Singapore (ce include lucrări de Frank Stella, Andy Warhol sau David Hockney și este estimată la 6 milioane de dolari).

Pe Harmony pot fi admirate 3.200 de lucrari de artă ce valorează nu mai puțin de 6,5 milioane de dolari. Cea mai importantă este instalația metalică “The Head”, a cehului David Cerny, amplasată pe Royal Promenade; cântărește 6,5 tone și este estimată la un milion de dolari.

“Ivy” este o instalație a artistului francez Mark Fornes, formată din 10.813 bucăți de aluminiu vopsite în culori vibrante, iar “Light Pillar” este o matrice din cabluri de oțel create de Benjamin Ball si Gaston Nogues.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii