FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei în 2016

Realizările sunt chiar peste cele estimate, circa 47 de milioane de euro volum vânzări până la finele anului, o creştere de peste 10% față de anul trecut. Divizia de  business travel, EXIMTUR Business, motorul companiei EXIMTUR, a înregistrat vânzări de 30 de milioane de euro în primele zece luni ale anului.

Evoluția domeniului în 2016

Comunicarea şi funcţionarea defectuoasă a Autorităţii Naţionale pentru Turism ne-a impresionat neplăcut. Scăderea TVA de la 1 ianuarie ne-a impresionat plăcut.

Lucruri bune în România în 2016

Scăderea TVA, sistemul voucherelor de vacanţă, creşterea consumului.

Măsuri bune ale guvernului Cioloș

De îmbunătăţit: asigurarea plăţii corecte a taxelor pe muncă de către toţi actorii de pe piaţă, scăderea drastică a taxelor pe muncă, măsuri urgente de stimulare a creşterii veniturilor de natură salarială. Fără astfel de măsuri România va rămâne în curând fără forţă de muncă în majoritatea sectoarelor de activitate.

Așteptări de la noul guvern

Piaţa corect concurenţială.

Taxe pe muncă mult reduse.

Măsuri de susţinere a contribuabililor corecţi.

Strategia companiei pentru 2017

Stimularea angajaţilor spre creşterea productivităţii şi eficienţei, investiţii în formarea profesională.

Investiţii în tehnologia specifică susţinerii activităţilor business travel.

Investiţii în tehnologie pentru dezvoltarea vânzărilor on line.

Provocări globale în 2017

Uniunea Europeană trebuie să se reformeze, statele membre trebuie să lupte mai mult pentru mai multă libertate de decizie economică, statele mici sau mai nou intrate în Uniunea Europeană trebuie să devină mult mai eficiente în dialogul intra comunitar în interesul naţional.

Intervenţia statului în economie este de aşteptat să scadă, aparatul de stat trebuie redus drastic, antreprenorii locali trebuie susţinuţi.

Citește ce au mai spus alți oameni de afaceri.