FacebookTwitterLinkedIn

Este absolventă ASE (Facultatea de Comerţ) și a lucrat înainte de ’89 în comerţul exterior, fiind specializată pe relaţia cu țările din CAER.

După Revoluție, a intrat în afaceri pe cont propriu, fiind primul importator român al unor branduri precum cafeaua solubilă Elite și ciocolata Milka, iar câţiva ani a fost reprezentantul exclusiv al importurilor de produse Philip Morris. În 2017, Vincon Vrancea a înregistrat o cifră de afaceri de 79,5 milioane de lei, în creștere cu 19,6% față de anul precedent. Profitul net s-a ridicat la 2,5 milioane de lei, mai mic cu 35% față de cel din 2016.

Vezi aici lista completa a celor mai influente femei din România

Compania deţine 1.500 de hectare de viță-de-vie în podgoriile Odobeşti, Panciu, Coteşti şi Huşi, 10 crame, 11 ferme viticole, trei platforme industriale pentru îmbutelierea vinului şi trei centre de depozitare. La rândul său, Meda Prod 98 a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 144,1 milioane de lei și a raportat un profit net de 16,2 milioane de lei.

Afacerile Meda au crescut cu 4,3% față de 2016, în timp ce profitul net s-a majorat cu aproximativ un milion de lei. Luchi Georgescu mai deține o companie de construcții și două hoteluri în stațiunea Venus.