Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

LindeGazVoice: Când inovația aduce performanță

La două decenii de la venirea în România, povestea grupului Linde se află în cel mai fast moment al activității sale de aici. Ce urmează?
rsz_ciprian_islai_photo_2

Ciprian Islai, director general Linde Gaz România

 

Cum puteți caracteriza, în câteva cuvinte, cei 20 de ani de activitate Linde în România?

Inovație, tehnologie, diversitate și performanță sunt cuvintele cheie care definesc cele două decade. La momentul venirii sale în România, Linde AG – unul dintre leaderii mondiali în Engineering și în producția de gaze tehnice și medicinale, a adus aici produse și tehnologii cu totul noi pentru acel moment. De altfel, inovația este una dintre constantele celor 20 de ani de prezență aici și asta ne permite să privim la fel de curajos spre viitor. Gazele Linde, cum ar fi hidrogenul, dioxidul de carbon, azotul și oxigenul sunt o parte integrantă a vieții, ele sunt prezente pretutindeni și sprijină tehnologiile care ne mențin mobili și conectați, fiind indispensabile în același timp în sănătate și procesarea alimentelor. Noi jucăm un rol esențial în ciclul de viață al produselor,  de la cercetare și proiectare, testare și analiză la producție și livrare. Trecând la diversitate gazele industriale sunt componente esențiale în activitățile cheie de sudare și de refrigerare, congelarea produselor alimentare, inertizare, analiză și testare. Performanța se bazează, printre altele, și pe rețeaua noastră de producție și distribuție, care acoperă toate regiunile geografice, ceea ce ne permite să garantăm livrări rapide și sigure. Având clienți în România în toate sectoarele industriale, pot spune cu mândrie că activitățile noastre au avut partea lor de contribuție la dezvoltarea economiei.

Care au fost cele mai mari realizări ale companiei din acești 20 de ani? Dar provocările?

În primul rând, parteneriatele strategice pe care le-am încheiat cu clienții noștri, o realizare care a fost posibilă datorită faptului că pe parcursul acestor ani am dezvoltat produse și servicii performante.

Multiplele investiții în unități de producție moderne, în sisteme logistice, în rețeaua de distribuție națională, au ajutat Linde Gaz România să își consolideze poziția pe piață și, de asemenea, au sporit siguranța, calitatea și flexibilitatea livrărilor de gaze tehnice către partenerii noștri.

Pentru a veni în sprijinul clienților am înființat la Timișoara cel mai mare centru de servicii clienți Linde din Europa. Acest centru oferă consiliere și asistență pentru clienți telefonic și online, chiar și servicii de call-center pentru anumite urgențe medicale.

La ce nivel a ajuns bugetul de investiții al Linde în România?

Linde a investit în România, până în prezent, aproximativ 320 de milioane euro. Intenționăm și în continuare să venim în sprijinul clienților noștri, prin ridicarea de capacități de producție de gaze tehnice care să le susțină în mod eficient procesele de producție. Unul dintre pilonii noștri de dezvoltare este oferirea de soluții personalizate companiilor cu un necesar ridicat de gaz, constând în unități de producție construite la locația clientului.

Ce domeniu ocupă cea mai mare pondere în cifra de afaceri Linde și în ce constau soluțiile oferite acestora?

Industria metalurgică si cea chimică au cele mai mari nivele de consum. Soluțiile oferite sunt multiple, în funcție de sectorul de activitate al clientului și variază de la aplicații pentru sudură, până la tehnologii în metalurgie și chimie, de congelare sau ambalare alimente sau gaze respiratorii și alte produse folosite zilnic în medicină.

Există anumite domenii pe care le aveți în vedere în mod special pentru dezvoltarea afacerii în România?

Ne extindem momentan și în domeniul online, în a doua parte a anului trecut am lansat două soluții noi și anume magazinul online și o aplicație prin care clienții pot foarte ușor să interacționeze cu noi: pot nu doar să localizeze un centru de distribuție în apropiere, dar și să găsească amestecul de gaz potrivit și să-l comande, totul în aceeași aplicație.

Cum arată primele luni ale anului și ce estimări aveți pentru întregul an?

Ne dorim cel puțin păstrarea aceluiași nivel al cifrei de afaceri și al profitului, având în vedere că 2016 a reprezentat cel mai bun an din istoria Linde în România, înregistrând o cifră de afaceri de circa 120 mil. euro și o creștere de până la 20% a unor segmente de afaceri.

Care sunt planurile de viitor ale companiei?

Investim în mod constant în digitalizarea proceselor și în introducerea de tehnnologii noi, dedicate clienților noștri și în sprijinul atingerii performanțelor dorite de aceștia.  Operăm într-un mediu economic dinamic și complex, în care inovația joacă un rol central. Cultura organizațională Linde, peste tot în lume, încurajează inovația, ideile angajaților traducându-se în soluții performante și avans tehnologic pentru clienții noștri.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii