Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Lecții pentru 2021: Ufuk Tandoğan, CEO Garanti BBVA România

Le-am solicitat unora dintre cei mai importanţi manageri, antreprenori și bancheri să evalueze din punctul de vedere al afacerilor (dar nu numai) anul 2020 și, mai ales, să privească spre viitor, prin prisma lecţiilor pe care le-au învăţat.
Mihnea Ratte www.instagram.com/mihnearatte/

Evoluția companiei într-un cuvânt

Stabilitate. Suntem cu toții de acord că 2020 a fost unul dintre cei mai provocatori ani, din cauza pandemiei Covid-19, care a avut o răspândire și un impact global fără precedent. Pandemia a forțat multe companii să își închidă porțile, ducând la o întrerupere a activității în majoritatea sectoarelor economice, iar efectele acesteia sunt resimțite și în sectorul bancar, deși, în mare parte, în mod indirect.

Noi am monitorizat efectele crizei globale încă din primele etape ale pandemiei și putem afirma că acest eveniment nu ne-a luat prin surprindere. Am luat rapid măsuri pentru a ne proteja angajații și clienții și pentru a ne putea continua activitatea. Am stabilit o structură de răspuns la criză cu fluxuri de lucru dedicate, responsabilități clare și planuri menite să ne protejeze simultan personalul, clienții și reputația. Mai mult, am făcut toate eforturile pentru a ne asigura că toți clienții noștri își pot accesa finanțele în siguranță, inclusiv în aceste luni pline de provocări, ceea ce este crucial pentru ei. În această perioadă atipică, tehnologia a fost un „partener” de încredere în acțiunile noastre.

Cele mai importante lecții

Acum, la mai bine de opt luni de la debutul pandemiei, putem spune că efectele acesteia asupra mediului de afaceri au reprezentat un semnal de alarmă. Da, este adevărat, pandemia Covid-19 a luat întreaga lume prin surprindere, aproape fiecare companie, mică sau, din contră, corporație mare a fost afectată de acest eveniment global. Există anumite lecții care merită învățate de antreprenorii și managerii din întreaga lume.

Pandemia a lovit rapid, pe neașteptate, ca un uragan, și părți importante ale economiilor din întreaga lume s-au oprit, aproape peste noapte. De aceea, am învățat că ar trebui să avem întotdeauna un plan de acțiune pentru situațiile neașteptate, trebuie să putem lua decizii rapid și să facilităm întotdeauna comunicarea între echipe. Mai mult, menținerea contactului cu clienții, în special în situații de criză, devine primordială și trebuie să îi ascultăm și să le venim în întâmpinare cu soluții adaptate la problemele lor.

Cred că, pe termen lung, organizațiile trebuie să se pregătească pentru viitoare perturbări globale, care se pot întâmpla oricând. Și, mai mult, trebuie să aplicăm lecțiile învățate în această perioadă atipică.

Strategia de business pentru 2021

Cred că 2021 va fi un an mai bun decât acesta.

Noi, la Garanti BBVA România, vom continua să fim o bancă orientată spre clienţi, ceea ce înseamnă că ne vom concentra pe capacitatea de a empatiza cu aceştia. Mai exact, pentru noi, empatia înseamnă să înțelegem nevoile și așteptările în continuă schimbare ale clienților, oferindu-le soluții care economisesc timpul, precum și soluții sigure, pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Mai departe, vom continua să îi susținem pe toți clienții noștri, care ar putea avea dificultăți în a-și achita ratele, și vom găsi soluții pentru aceștia. Asistăm, în mod activ, toți clienții în ceea ce privește nevoile lor financiare și oferim soluții adaptate.

Pe lista noastră de priorități pentru 2021 am inclus și continuarea dezvoltării platformelor noastre digitale – servicii bancare online și mobile, având în vedere tendința în continuă creștere a clienților de a alege canalele noastre digitale, ușor de utilizat și sigure. Mai mult, în 2021 ne vom concentra pe dezvoltarea unor produse de economisire atractive, pentru că vrem să ne încurajăm clienții să facă economii chiar și în perioade de criză, deoarece, după cum se știe, deprinderea este mai importantă decât suma în sine.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii