Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Lecții pentru 2021: Ștefan Tudos, Vicepreședinte Genesis Property

Le-am solicitat unora dintre cei mai importanţi manageri, antreprenori și bancheri să evalueze din punctul de vedere al afacerilor (dar nu numai) anul 2020 și, mai ales, să privească spre viitor, prin prisma lecţiilor pe care le-au învăţat.
063 lectii 2021 Ștefan Tudos

Evoluția companiei într-un cuvânt

Stabilitate este cuvântul care reflectă cel mai bine situația Genesis Property în acest an marcat de criza epidemiologică generată de Covid-19. Strategia eficientă și în același timp flexibilă a companiei, cu focus pe clienți, precum și atitudinea prevăzătoare care s-a tradus de-a lungul timpului în constituirea de rezerve financiare și în menținerea unui grad redus de îndatorare, au asigurat o evoluție stabilă companiei în ciuda efectelor pandemiei asupra economiei și, în particular, asupra domeniului imobiliar. Deși nu am avut experiența unui astfel de context în istoria recentă, criza financiară de acum mai bine de un deceniu, precum și crizele care sunt inerente în evoluția unei companii ne-au pregătit să putem traversa perioade dificile cu dificultăți minime.

2020 a fost chiar un an cu realizări remarcabile pentru Genesis Property. Criza epidemiologică a accelerat dezvoltarea unei inovații care are potențialul să transforme viitorul birourilor din România și din lume. Este vorba despre The IMMUNE Building Standard™, standardul global open-source care redefinește viitorul clădirilor de birouri prin certificarea rezilienței acestora la riscuri actuale și viitoare pentru sănătate și prin identificarea unui set coerent de peste 120 de măsuri pe care orice proprietar de birouri din lume le poate aplica pentru asigurarea calității sănătății clădirilor deținute.

Acest standard a fost inițiat de Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property, și a fost dezvoltat în România de o echipă de experți în sănătate, tehnologie, arhitectură, construcții, inginerie și facility management cu misiunea de a reduce impactul unei pandemii precum cea de Covid-19 sau al altor amenințări de tip bacteriologic sau toxicologic asupra clădirilor de birouri.

În ansamblu, pentru Genesis Property 2020 a fost un an favorabil, care a facilitat și accelerat repoziționarea strategică a companiei pentru următorii 20 de ani.

Cele mai importante lecții

Poate cea mai importantă lecție a acestui an este că în business crizele fac cumva parte din normalitate și, indiferent de natura lor, o companie trebuie să fie pregătită nu doar să facă față provocărilor, dar și să le transforme în oportunități. Pe plan personal, pandemia cred că a reamintit tuturor că sănătatea este pe primul loc și că optimismul, combinat cu o doză de realism, ajută la imunitate.

Prestația autorităților

Pandemia de Covid-19 a prins întreaga lume pe picior greșit, pentru că nimeni nu s-a așteptat la o criză epidemiologică atât de amplă și cu un impact atât de răspândit. Uitându-ne strict la cifre, România stă mai bine decât alte țări cu sisteme de sănătate și economii mult mai dezvoltate, cum sunt SUA, Franța sau Italia, ceea ce este un lucru pozitiv. Și cred că mobilizarea în paralel a mediului de business a fost remarcabilă și a contribuit la atenuarea efectelor pandemiei asupra economiei.

Strategia de business pentru 2021

Vom continua inițiativele strategice pentru atenuarea efectelor Covid-19 asupra industriei din care facem parte și pentru poziționarea companiei pentru perioada post-pandemică. În tot acest proces, punem sănătatea pe primul loc și vom continua să ne concentrăm pe nevoile și așteptările clienților.

Provocări în 2021

Provocarea anului 2021 va fi, cel mai probabil, revenirea economiei globale. Și nu va fi nevoie doar de măsuri de stimulare economică sau de continuarea integrării accelerate a digitalizării și inteligenței artificiale în arii în care până acum erau prea puțin prezente, ci mai ales de refacerea încrederii oamenilor în această nouă normalitate marcată de pandemie.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii