Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Lecții pentru 2021 – Serghei Bulgac , CEO DIGI Communications N.V

Le-am solicitat unora dintre cei mai importanţi manageri, antreprenori și bancheri să evalueze din punctul de vedere al afacerilor (dar nu numai) anul 2020 și, mai ales, să privească spre viitor, prin prisma lecţiilor pe care le-au învăţat.
050 lectii 2021 Serghei Bulgac

 

Evoluția companiei într-un cuvânt

Eficacitate. A fost un an în care Grupul Digi și toată industria de telecomunicații au dovedit o imensă capacitate de adaptare, rezistență, repliere. Am arătat că suntem cu adevărat un sector strategic la nivel național și am devenit, timp de câteva luni, coloana vertebrală a economiei românești.

Dacă ne uităm la cifrele pe care grupul nostru le-a anunțat la finalul trimestrului trei, aș spune că Digi a reconfirmat că este un lider al eficacității – excelență în customer care, dinamism în luarea deciziilor de business, echilibru în utilizarea resurselor și setarea priorităților.

Cele mai importante lecții

Cred că această criză medicală nu și-a consumat, încă, toate resursele pedagogice. Trebuie să fim consecvenți în apărarea sănătății angajaților și clienților, în aplicarea regulilor sanitare cu strictețe, în eliminarea costurilor inutile sau amânarea celor care nu sunt direct legate de continuitatea business-ului.

Lecția principală ține de monitorizarea constantă a stării de sănătate a echipelor și exersarea capacității de anticipare.

Prestația autorităților

Nu este rolul nostru acela de a da note autorităților, nu am fost niciodată în poziția de a lua decizii pentru comunități extinse, pentru o națiune întreagă.

Totuși, aș remarca faptul că măsurile luate pe piețele unde suntem prezenți au fost, în esență, aceleași, dar efectele au fost diferite, de la un teritoriu la altul. Este imposibil de spus acum care dintre modele a fost mai eficient, mai ales că vorbim despre societăți cu trasee istorice diferite, experiențe de grup distincte, culturi diverse.

Mai mult, criza actuală a pus la încercare liderii din toate domeniile, inclusiv politic, într-o manieră pe care nu a mai întâlnit-o nimeni, în generația noastră.

Strategia de business pentru 2021

Să continuăm să extindem rețelele de comunicații fixe în România, Ungaria și Spania și rețeaua mobilă în România și Ungaria, bazându-ne pe expertiza echipelor noastre și pe nevoia tot mai mare de conectivitate a clienților. Să ne consolidăm poziția pe fiecare dintre aceste piețe, ca furnizor de servicii convergente de comunicații electronice (în România, Ungaria, Spania).

Nu în ultimul rând, misiunea Digi a fost și este aceea de a oferi clienților cele mai bune servicii la cele mai accesibile prețuri, conectivitate sigură și nelimitată pentru toți, indiferent de mediul în care locuiesc, trăiesc, muncesc. Acesta va fi și în 2021 unul dintre obiectivele noastre.

Provocări în 2021

Pandemia încă nu s-a încheiat și efectele vor fi multiple și le vom descoperi pe parcurs. Vedem deja o tendință de intensificare a atacurilor cibernetice și compania noastră a derulat pe tot parcursul anului mai multe campanii de informare și educare a publicului.

Era de așteptat ca o trecere masivă la modul de lucru remote și la creșterea e-commerce-ului să aducă și efecte secundare precum înmulțirea atacurilor de tip DDoS, tentativele de fraudă prin diverse forme de înșelăciune sau furt de date.

Echipele noastre tehnice sunt tot timpul în alertă și țin legătura cu autoritățile pentru a asigura un mediu propice clienților noștri, fie ei rezidențiali sau corporate.

Vom avea nevoie de tot mai mulți specialiști și sistemul de educație va trebui să susțină această nevoie în creștere, inclusiv în sistemele de stat. Să ne gândim numai la câte școli, spitale și instituții ale statului au fost conectate în ultima perioadă la internet și utilizează intens aplicații de pe dispozitive și din rețele locale mai mult sau mai puțin sigure.

Pe termen mediu și lung, accelerarea digitalizării va modifica și structura opțiunilor profesionale. Vor apărea noi meserii, unele dintre ele se vor transforma, altele se vor reinventa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii