Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Lecții pentru 2019 – Ioan Nani (Antibiotice): “Internaționalizarea afacerii rămâne principala noastră direcție strategică și pentru anul ce urmează”

Le-am solicitat unora dintre cei mai importanți manageri, antreprenori și bancheri să evalueze din punctul de vedere al afacerilor (dar nu numai) anul 2018 și, mai ales, să privească spre viitor, prin prisma lecţiilor pe care le-au învăţat.
 aboneaza-te
092 dosar Ioan Nani

Ioan Nani, director general Antibiotice

Evoluția companiei în 2018

Continuitate. Pentru compania Antibiotice, anul 2018 a marcat continuarea trendului de creștere pe care intenționăm să îl susținem. Printr-un efort constant de ordin investițional, menit să ducă la dezvoltarea capacității de producție și menținerea standardelor de calitate pentru care suntem recunoscuți. La final de an, rezultatele arată că ne-am stabilit obiective realiste, pe care ne așteptăm să le atingem, în pofida provocărilor diverse pe care și noi le-am întâmpinat.

 

Evoluția domeniului în 2018

De departe, putem spune ca cel mai neplăcut a fost impactul taxei claw back asupra profitului companiei. Aplicată producătorilor farmaceutici ca procent din vânzările de medicamente cu prescripție medicală pe piața națională, această taxă nu este predictibilă si nici transparent comunicată, fapt ce generează dificultăți importante.

Plăcută a fost confirmarea că avem un parcurs promițător în ce privește dezvoltarea pe piața internațională. Faptul că am reușit să păstrăm anul acesta ponderea exporturilor la peste o treime din totalul vânzărilor, iar premisele sunt favorabile și mai departe, ne bucură și ne obligă în același timp.

 

Strategia companiei pentru 2019

Internaționalizarea afacerii rămâne principala noastră direcție strategică și pentru anul ce urmează. Alături de aceasta se află investiția în modernizarea capacității de producție, în mod specific în noua secție de produse topice – unguente, creme, geluri și supozitoare. Nu în ultimul rând, vom continua să investim în oameni, prin atragerea de specialiști pentru zonele cheie ale afacerii dar și pentru dezvoltarea lor profesionala.

 

Cum v-au influențat deciziile Guvernului?

Deciziile guvernului influențează intotdeauna activitatea economică, mai ales atunci când predictibilitatea rămâne încă o năzuință greu de atins. Acum, mai mult ca oricând, românii ar trebui să militeze pentru prosperitate. Credem că acest ideal poate fi atins printr-un consens în favoarea unui climat echitabil. Unul ce îmbină valorile europene cu identitatea națională, respectiv mândria şi demnitatea ce derivă de aici.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii