FacebookTwitterLinkedIn

Hun Lee, președinte Samsung Electronics România

Evoluția companiei în 2018

Puternică. 2018 a fost un an excelent, cu rezultate foarte bune pe toate planurile. Ne-am extins vânzările, ne-am consolidat competitivitatea produselor prin diferențierea caracteristicilor și serviciilor de bază, ne-am optimizat gama de produse pe toate diviziile și am fost mai aproape de consumatorul român mai mult ca niciodată.

Evoluția domeniului în 2018

În general, prefer să iau doar lucrurile bune din experiențele sau evenimentele la care iau parte.

Iar dacă ar fi să aleg un singur eveniment care m-a impresionat anul acesta l-aș alege pe acela când, împreună cu partenerii noștri, Orange și Cisco, am încheiat cu succes o serie de demonstrații dedicate tehnologiei 5G, în Cluj.

În cadrul evenimentului au fost prezentate cele mai promițătoare soluții de oraș inteligent 5G, cât și soluții de divertisment la domiciliu. Evenimentul a marcat un salt important în inovație și tehnologie la nivel național, iar Samsung este onorat să susțină acest demers și să investească în dezvoltarea tehnologiei 5G pe viitor.

Lucruri bune în România în 2018

Deşi 2018 pare a fi un an foarte dificil pentru mediul politic şi social, România a reuşit să se menţină pe un trend pozitiv. O nouă generație de antreprenori pare să se dezvolte şi afacerile mici, locale sunt, de asemenea, pe un trend ascendent. Ne bucurăm să vedem că există o „sete” pentru tehnologie şi inovație, o dorinţă a oamenilor de a fi mereu la curent cu cele mai recente oportunități din piață. Și sunt convins că România încă mai are de arătat multe lucruri.

Cum v-au influențat deciziile Guvernului?

Credem că întotdeauna este nevoie de mai multă implicare din partea instituțiilor statului pentru o mai bună funcționare a mediului de business.

Bineînțeles, orice decizie luată de Guvern ne impactează și se resimte la nivel de business. În mod cert, schimbările care au loc în cadrul Guvernului pot conduce la scăderea încrederii companiilor în economie și pot crea dificultăți mediului de afaceri și dezvoltării acestuia.

Agenda României în 2019

Cred că este important ca tot ceea ce se demarează la nivel local și european să fie în folosul și pentru societatea românească, pentru fiecare român.

Cred că aceasta este o mare oportunitate pentru România de a-și pune în valoare aptitudinile, punctele forte şi de a atrage noi investitori. Dacă ar fi să aleg un subiect care ar trebui să se regăsească pe ordinea de zi a societăţii civile, aș sublinia importanţa educaţiei în modelarea viitorului unei naţiuni.

Samsung Electronics România colaborează pe plan local cu stakeholderi importanți, pentru a implementa soluţii de digitizare în şcoli, cu scopul de a pregăti mai bine generațiile viitoare de elevi. România are un potenţial imens în ceea ce privește tinerii şi consider că, investind în proiecte educaţionale, investim în viitorul țării.

Strategia companiei pentru 2019

România are o poziție privilegiată în comparație cu Europa de Vest sau alte țări dezvoltate, deoarece deține o piață emergentă și există încă un potențial puternic de creștere pentru piețele emergente.

Cel mai mare obiectiv al Samsung este acela de a motiva clienții să se bucure de o nouă experiență mobilă și de a explora noi oportunități de afaceri prin inovații tehnologice precum IoT și 5G, dar și realitatea augmentată, și inteligența artificială.

Provocările globale ale lui 2019

Tehnologia 5G ar putea aduce o schimbare exponențială în lume și ar putea alimenta cea de-a patra revoluție industrială. Când vorbim despre modul în care 5G va schimba modul în care trăim, lucrăm și jucăm, povestea devine și mai inspirantă.