FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei în 2017

Transformare. Sub umbrela Logo Software, TotalSoft a adoptat o nouă strategie în 2017. Compania a fost organizată în două divizii de business, fiecare având propria echipă de angajați. Una este cea de Enterprise Application Solutions (EAS), care furnizează soluții dedicate companiilor și care vizează cu precădere piața din România; a doua divizie este Financial Services Unit, al cărei obiectiv principal este să facă din Charisma Leasing una dintre printre primele trei soluții la nivel global.

Evoluția domeniului în 2017

În domeniul IT, cel mai neplăcut eveniment a fost adoptarea Ordinului comun al ministerelor Comunicațiilor, Educației, Muncii și Finanțelor, nr. 409/4.020/737/703, privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator.

În continuare, o surpriză extrem de plăcută este implicarea sectorului privat în formarea profesioniștilor din sectorul IT, dar și implicarea tinerelor generații în deciziile care le afectează în mod direct viitorul. Tocmai datorită acestei sete de cunoaștere, numeroase companii lansează diverse programe de training atât pentru studenți, cât și pentru proaspăt absolvenți. Aceste programe contribuie atât la dezvoltarea individuală a fiecărui viitor profesionist al industriei de IT, cât și a industriei ca întreg, suplinind astfel o serie de sectoare pe care sistemul educațional le neglijează. În mod subiectiv, pot menționa Charisma Academy, programul de training dedicat tinerilor profesioniști din cadrul TotalSoft.

Lucruri bune în România în 2017

Din punct de vedere social, cel mai bun lucru din 2017 este, așa cum spuneam, implicarea tinerilor în deciziile care îi afectează în mod direct. Pe lângă dezvoltarea lor profesională și respectarea drepturilor la locul de muncă, tinerii sunt din ce în ce mai preocupați și implicați în societatea civilă, acțiune ce se reflectă atât în sectorul de business, dar și în cel politic.

Cum v-au influențat deciziile Guvernului?

Desigur, ca în cazul tuturor companiilor care își desfășoară activitatea pe teritoriul României, și activitatea TotalSoft este afectată în mod direct de intențiile și deciziile puterii executive. Considerăm că investițiile străine și, în egală măsură, întreprinderile locale trebuie să fie susținute printr-un mediu legislativ și economic previzibil și stabil.

Agenda României în 2018

Consider că educația ar trebui să fie una dintre principalele priorități ale societății românești, atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat. Mi-aș dori ca anul 2018 să marcheze o mai bună colaborare între cele două sectoare, astfel încât potențialul tinerilor să fie mai bine valorificat în orice domeniu.

Strategia companiei în 2018

În 2018, principalele direcții strategice ale TotalSoft sunt dezvoltarea celor două business units, simultan cu creșterea atât la nivel local, cât și internațional, dar și menținerea leadership-ului local. Mai mult, dezvoltarea și standardizarea produselor Charisma este una dintre prioritățile TotalSoft în perioada 2017-2019.

Provocările globale ale lui 2018

Migrația a ajuns să fie una dintre prioritățile din vârful agendei politice a mai multor țări de pe întreg globul. Privind situația din Orientul Mijlociu, dar și statisticile realizate la nivel local, consider că aceasta va continua să fie cea mai mare provocare la nivel global și în anul 2018.

Citiți aici mai multe LECȚII PENTRU 2018!