FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei în 2017

Rezilientă. Perioada de plafonare a tarifelor RCA, care a avut patru din șase luni, în prima jumătate a anului 2017, coroborată cu concentrarea pieței RCA în jurul a trei jucători, au făcut din mediul de business unul ostil.

Reducerea contribuțiilor la Pilonul II de pensii și începutul pregătirii pentru alinierea la noile directive europene privind distribuția de asigurări (IDD) și protecția datelor cu caracter personal (GDPR) au contribuit suplimentar la imaginea acestui an provocator.

Datorită îmbunătățirii mixului de business (ponderea Non-Auto, Viață și Sănătate), Allianz-Țiriac a reușit să aboarbă foarte bine șocurile la nivel de industrie, păstrând veniturile și profitul la nivelurile așteptate.

Evoluția domeniului în 2017

Negativ: Intervențiile asupra Pilonului II care vor avea un impact negativ asupra întregului sistem de pensii private.

Pozitiv: Schimbarea pozitivă a percepției oamenilor privind asigurările de viață și sănătate reflectată în comportamentul lor de prioritizare a achiziționării acestor produse.

Lucruri bune în România în 2017

Business: percepția și comportamentul oamenilor privind prioritizarea și, din punct de vedere financiar, a achiziționării asigurărilor de viață și sănătate. De asemenea, România rămâne destinația preferată pentru servicii IT și Service Center, pe cale de consecință, la nivel socio-economic, acest lucru implică o scădere a ratei șomajului în aceste sectoare.

Economic: creșterea economică, creșterea salariilor, implicit a veniturilor disponibile pentru produse de protecție financiară.

Cum v-au influențat deciziile Guvernului?

Au creat o incertitudine și mai mare în mediul de business.

Ca un exemplu concret, de obicei, în discuțiile cu actionarii, analizăm două – trei scenarii de business. În 2017, pentru prima dată, am dezvoltat șapte – opt scenarii, iar, o lună mai târziu, niciunul dintre scenariile propuse nu mai era valabil.

Agenda României în 2018

Cele trei subiecte pe care le consider valabile și necesare pe o agendă comună sunt: predictibilitatea pentru valorificarea contextului geopolitic; infrastuctura; încurajarea antreprenoriatului.

Strategia companiei pentru 2018 

Valorificarea avansului tehnologic pentru îmbunătățirea experienței clientilor.

Un mix de business care să asigure un grad ridicat de reziliență.

Poziționare competitivă: rămânem prima opțiune în mintea celor mai profesioniști oameni din piață.

Provocările globale ale lui 2018

Digitalizarea, cu toate tenebrele ei, va schimba foarte mult peisajul forței de muncă care va activa atât migrația, dar și mișcările sociale.

Acest fenomen pătrunde puternic în viață personală și profesională, aducând riscuri și provocări, la care, poate, nici nu ne-am gândit. Aduce o nouă lume și influențează decisiv și ireversibil mediul în care trăim.

În egală măsură, din perspectiva riscurilor, deja se schimbă peisajul și regăsim astăzi noi riscuri pe care trebuie să le acomodăm: cyberattack, privacy etc.

Citiți aici mai multe LECȚII PENTRU 2018!