Cautare
, Staff

Lecții pentru 2018 |
|

Lecții pentru 2018: Ufuk Tandogan, CEO al Garanti Bank

I-am întrebat pe cei mai importanți manageri, antreprenori și bancheri care sunt rețetele lor pentru performanță. Aflați răspunsurile lui Ufuk Tandogan, CEO al Garanti Bank.
121 Ufuk Tandogan

Evoluția băncii în 2017

Ascensiune. Într-o formă mai elaborată, acesta s-ar traduce în: creștere sănătoasă și reiterarea angajamentului pe care ni l-am luat acum 20 de ani. Suntem în linie cu obiectivele propuse, iar ținta noastră este să continuăm evoluția ascendentă și în anul care vine.

 

Evoluția domeniului în 2017

Fiecare perioadă vine cu propriile provocări și oportunități, pentru fiecare industrie și tip de activitate. Una dintre provocările din acest an a fost de natură macroeconomică, determinând o creștere a inflației și a indicilor ROBOR. Oportunitatea, totuși, constă în abilitățile băncilor locale de a dezvolta soluții noi, care să vină în continuare în întâmpinarea nevoilor clienților, independent de acest context. Clienții au nevoie de finanțare, iar acest lucru nu se va schimba în viitor.

 

Lucruri bune în România în 2017

Sunt mai multe lucruri importante care s-au întâmplat anul acesta. Printre altele, aș putea să menționez faptul că rata șomajului a atins un minim istoric, creditarea a intrat pe teritoriu pozitiv, rata creditelor neperformante la nivel de sistem a atins anul acesta un nou minim post-criză, riscurile legislative cu impact asupra sectorului bancar s-au diminuat semnificativ, iar economia a înregistrat cea mai mare rată de creștere din UE în trimestrul al treilea.

 

Cum v-au influențat deciziile Guvernului?

Deciziile din acest an, noile reglementări și legi au dus la modificări macroeconomice care și-au spus cuvântul și în domeniul nostru, așa cum spuneam și mai devreme. Pe de altă parte, însă, fiecare an vine cu propriile sale răscruci. Am încrederea că sistemul bancar se va adapta în mod corespunzător.

 

Agenda României în 2018

Cred că educația este unul dintre cei mai importanți piloni ai oricărei societăți. Poate chiar cel mai important. Felul în care sunt formate generațiile viitoare și modul lor de gândire joacă un rol semnificativ în viitorul tuturor. Per ansamblu, consider că ar trebui pus accent tot mai mult pe creșterea gradului de educație, inclusiv cea financiară, pe dezvoltarea infrastructurii, precum și pe echilibrarea nivelului de dezvoltare economică între diferitele zone geografice ale țării.

 

Strategia băncii pentru 2018

Anul viitor, Garanti Bank va sărbători 20 de ani de când a început activitatea în România. Strategia noastră, în 2018, precum și în anii următori, este de a continua dezvoltarea tuturor segmentelor de business, de a ne dezvolta portofoliul și cota de piață, în mod sustenabil și organic.

Avem, și continuăm să avem, o strategie pe termen lung în România: de a menține același ritm cu nevoile clienților noștri. De aceea, ne diversificăm permanent produsele și serviciile pe toate segmentele (retail, IMM și corporate), cu scopul de a crește în permanență și să le prezentăm clienților noștri cele mai potrivite opțiuni financiare.

 

Provocările globale ale lui 2018

Digitalizarea a devenit deja o realitate, iar, în 2018, va continua să joace un rol important în viața tuturor. Pe măsură ce clienții lucrează tot mai mult cu aplicații și servicii mobile și își gestionează finanțele proprii de pe dispozitive mobile, așteptările lor în ceea ce privește serviciile bancare se vor multiplica exponențial. Pe viitor, se va investi tot mai mult în dezvoltarea aplicațiilor de mobile banking și a serviciilor de digital banking.

Citiți aici mai multe LECȚII PENTRU 2018!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii