FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei în 2017

Impresionantă! Cifra de afaceri la nivel de grup va creşte cu aproximativ 25%, faţă de 2016, ajungând la aproape 120 de milioane de euro. EBITDA la nivel de grup va fi de aproximativ 20 de milioane de euro. Cel mai îmbucurător lucru este că aceste rezultate se bazează pe contracte în afara României, în proporţie de peste 30%.

Evoluția domeniului în 2017

Lipsa investiţiilor în infrastructură a fost cea mai neplăcută pentru noi. La aspecte pozitive, costul cu tehnologia al infrastructurii de interconectare a scăzut foarte mult: cabluri submarine de telecom şi de energie, interconexiuni energetice în curent continuu, reţele de gaze etc.

Lucruri bune în România în 2017

Fără a fi într­-o anumită ordine: creşterea economică deosebită a României; câştigarea de către Simona Halep a titlului de nr. 1 mondial în tenis; creşterea numărului de evenimente culturale şi sportive: câştigarea aurului la Campionatele Europene de către formaţia feminină de tenis de masă a României, Festivalul Untold, Festivalul Summer Well etc.

Cum v-au influențat deciziile Guvernului?

Nicicum. Ne-ar fi ajutat, dacă ar fi existat mai multe investiţii în proiecte de infrastructură.

Agenda României în 2018

Ar trebui să se pună mai mult accent pe: educarea forţei de muncă, modernizarea şi eficientizarea sistemului de sănătate, precum şi pe stimularea investiţiilor.

Strategia companiei pentru 2018 

Vom rămâne activi în aceleaşi industrii: telecom, energetic şi construcţii civile. Intenţionăm să creştem organic cota de piaţă pe toate cele trei linii de business, dar nu excludem achiziţii, dacă vor apărea sinergii şi oportunităţi. Extinderea pe pieţe externe va fi în special în ţările din cadrul Uniunii Europene, pe termen scurt şi mediu, dar analizăm oportunităţi şi în alte zone.

Provocările globale ale lui 2018

Cele mai mari provocări, la nivel mondial, sunt: menţinerea unităţii în cadrul Uniunii Europene, stabilitatea euro şi găsirea păcii în ţările arabe.

Citiți aici mai multe LECȚII PENTRU 2018!