FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei în anul 2017

Consolidare. Am făcut noi demersuri pentru a consolida operațiunile de birou și retail. De la începutul anului 2017, rata de ocupare a portofoliului nostru s-a menținut la un nivel de 95,5%. Am introdus mărcile internaționale Immofinanz în România: myhive pentru birouri, VIVO! pentru centrele comerciale și Stop Shop pentru parcurile de retail, acesta din urmă va fi lansat, de asemenea, în România. În același timp, ne-am optimizat portofoliul prin vânzarea unor active care nu fac parte din zonele principale ale afacerii, terenuri din București care nu se mai încadrează în strategia noastră pe termen lung.

Noul nostru concept pentru spațiile de birouri, myhive, este reprezentat în Metroffice și în alte patru clădiri. Intenția noastră este de a le oferi chiriașilor noștri un design al spațiilor comune inspirat din industria hotelieră, cu personal dedicat.

Evoluția domeniului în 2017

Partea bună: dezvoltarea industriei IT continuă să influențeze piața imobiliară. În mod special, companiile IT&C sunt cele care stimulează cererea de spații de birouri premium.

Pe de altă parte: lipsa unei infrastructuri adecvate suficiente, atât la nivel local, cât și la nivel național, rămâne o problemă ce ar trebui să fie abordată, în mod prioritar, în anii viitori.

Lucruri bune în România în 2017  

Evident, creșterea economică, mai rapidă decât în alte economii din regiune, face ca România să fie un mediu favorabil investițiilor străine. În decursul acestui an, multe companii internaționale importante fie au lansat operațiuni în România, fie și-au anunțat intenția în acest sens. În acest context, cererea de proprietăți de înaltă calitate ar putea sa crească. Aceste lucru este deja evident în creșterea cererii de proprietăți comerciale de înaltă calitate, în special în domeniul de birouri și retail. Cu toate acestea, birourile au devenit mai mult decât simple spații de lucru, iar dezvoltatorii trebuie să abordeze această schimbare a filosofiei chiriașilor și să fie cu un pas înainte, prin tipul de design și prin modul în care planifică dezvoltarea proprietăților, pe termen lung. De exemplu, multe dintre sediile companiilor de top includ acum camere de relaxare și gaming, hub-uri sociale, foarte bine amenajate, cu spații moderne pentru servirea prânzului, spații de lucru aerisite, decorate într-un mod asemănător naturii și așa mai departe.

Cum v-au influențat deciziile Guvernului?  

Monitorizăm cu atenție mediul legislativ și nu aș putea spune că, în ultima vreme, ar fi existat modificări semnificative care să influențeze în mod direct sectorul nostru de activitate, deși chiriașii noștri activează în numeroase industrii, așa încât întregul mediu economic este conectat, îndeaproape.

Agenda României în 2018

Dezvoltarea infrastructurii, stabilitatea politică și fiscală, precum și consolidarea dialogului social. Astfel de angajamente ar reprezenta puncte de referință pentru evoluția noastră ca națiune, în aceste vremuri.

Strategia companiei pentru 2018

România este una din piețele de referință ale Immofinanz și suntem un investitor pe termen lung în țară. Vom continua să investim în proprietățile noastre, pentru a le menține la cele mai înalte standarde în domeniu. Urmărim să introducem conceptul myhive și în alte clădiri și lucrăm la extinderea rețelei noastre naționale de retail, prin introducerea parcurilor de retail Stop Shop în România.

Provocările globale ale lui 2018

Digitalizarea transformă modul în care industria imobiliară creează valoare, atât în sectorul de birouri, cât și în cel de retail, care sunt segmentele principale de afaceri ale Immofinanz. Spațiile de lucru tradiționale se schimbă, iar tendința muncii la distanță influențează alegerea spațiului de birouri. De asemenea, efectuarea online a cumpărăturilor influențează afacerile din retail, unde locația rămâne un pilon central, dar așteptările sunt direcționate spre experiența integrată oferită de proprietari sau chiriași, care depășește selecția comercială și cuprinde opțiuni de servire a mesei și de divertisment.

Citiți aici mai multe LECȚII PENTRU 2018!