FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei în 2017

Stabilitate. Evoluția afacerilor KPMG a fost pe un trend ascendent din prima zi pân în prezent, chiar și pe parcursul crizei economice recente. În ceea ce privește obiectivele, mediul curent este foarte dinamic și orice strategie necesită o anumită flexibilitate. Performanța financiară a fost robustă, am abordat cu prudență oportunitățile din piață. Întotdeauna, există loc de mai bine.

Evoluția domeniului în 2017

Instabilitatea mediului legislativ este una dintre cele mai mari provocări din această perioadă. În același context, m-a impresionat determinarea mediului antreprenorial din România de a reuși, chiar și în condiții dificile de afaceri. În ciuda provocărilor economice și politice, mediul de afaceri din România și-a continuat progresul, alimentat de energia fantastică a antreprenorilor români.

Lucruri bune în România în 2017

Creșterea PIB, una dintre cele mai mari rate din Europa.

Scutirea de impozit pe venit pentru salariații care realizează venituri ca urmare a desfășurării activității de cercetare-dezvoltare și inovare în România.

Simona Halep termină anul competițional 2017 ca nr. 1 mondial WTA.

Festivalul Enescu a pus, din nou, România pe harta culturală internațională.

Cum v-au influențat deciziile Guvernului?

Orice schimbare legislativă intempestivă produce o undă de șoc în mediul de afaceri. „Revoluția fiscală” a cărei implementare a început deja, creează dificultăți pentru consultanții fiscali și mediul de afaceri, mai ales din perspectiva timpului foarte scurt de adoptare, în lipsa unui dialog real și a unei analize cvasi-inexistente a viitoarelor implicații.

Agenda României în 2018

Dacă urmriți declarațiile mediului de afaceri din ultimii ani, este o așteptare constantă din partea tuturor liderilor în afaceri: predictibilitate. Poate această aniversare va inspira elitele României să se aplece cu mai multă atenție asupra dezvoltării sustenabile a acestei țări. Dacă aș alege trei direcții de acțiune, aș spune un mediu legislativ predictibil și creat prin dialog cu liderii în afaceri, independența justiției care să garanteze respectarea legislației în vigoare, un program de investiții publice concentrat pe infrastructură, educație și sănătate.

Strategia companiei pentru 2018 

Ne propunem o creștere sustenabilă și profitabilă prin intemediul a trei direcții principale. În primul rând, ne propunem să fim alături de clienții noștri și să îi ajutăm să anticipeze și să facă față ritmului accelerat de schimbare. De asemenea, avem în vedere un program de transformare prin care angajații noștri să fie pregătiți să facă față provocărilor viitorului, de la o pregătire aproape exclusiv tehnică la una cu mai mult accent pe abilitățile viitorului. Nu în ultimul rând, ne propunem să ne eficientizăm procesele prin adoptarea de soluții tehnologice inovatoare, inclusiv Robotics Process Automatisation.

Provocările globale ale lui 2018

Nu cred că 2018 va fi radical diferit de 2017. Marile tendințe pe care am început să le simțim, în special în domeniul tehnologic, vor lua mult timp să genereze un impact semnificativ asupra vieții noastre cotidiene. Să nu subestimăm capacitatea de adaptare a mediului de afaceri la orice gen de incertitudini, mai ales că impactul crizei financiare din 2007 – 2008 ne este încă proaspăt în memorie.

Citiți aici mai multe LECȚII PENTRU 2018!