Cautare
, Staff

Lecții pentru 2018 |
|

Lecții pentru 2018: Radu Grațian Ghețea, președinte, director general al CEC Bank

I-am întrebat pe cei mai importanți manageri, antreprenori și bancheri care sunt rețetele lor pentru performanță. Aflați răspunsurile lui Radu Grațian Ghețea, președinte, director general al CEC Bank.
 aboneaza-te
Radu_Ghetea_SS0010.jpg

Evoluția băncii în 2017

Pe parcursul anului 2017, CEC Bank a reușit să își majoreze cota de piață de la 7,16% din total active bancare la dată de 31 decembrie 2016 la 7,23% la dată de 30 iunie 2017, ocupând poziția a șaptea în topul băncilor din sistemul bancar românesc.

Profitul înregistrat de CEC Bank în primele nouă luni ale anului 2017 este de circa 203,9 milioane de lei. Portofoliul de credite în sold aferent clienților persoane juridice a crescut cu circa 5,3%. De asemenea, banca și-a majorat portofoliul de credite în sold acordate persoanelor fizice, acesta înregistrând o creștere cu circa 10% în anul 2017, față de anul precedent.

În ceea ce privește volumul de credite noi acordate în anul 2017, acesta a crescut semnificativ în primele nouă luni ale anului, respectiv cu 33,5%, față de perioada similară a anului precedent, ajungând la o valoare de circa 4,8 miliarde de lei.

 

Strategia băncii pentru 2018

În perioada următoare, vom continua într-un ritm și mai susținut procesul de consolidare a statutului de banca universală, având că obiectiv creșterea puternică a volumului de credite și a profitabilității. Conform misiunii asumate, vom continua să susținem, cu precădere, IMM-urile, agricultura și administrațiile publice locale. O atenție deosebită o vom acorda și cofinanțării proiectelor finanțate din fonduri europene. O altă preocupare majoră a CEC Bank este digitalizarea și adaptarea întregii activități la cerințele tehnice și organizatorice impuse. Ne-am propus să continuăm evoluția ascendentă, în special în zona creditării, atât pe segmentul persoanelor juridice, cât și pe cel al populației, cu impact vizibil asupra creșterii eficienței, astfel încât să ne atingem ținta de a avea un profit de trei cifre.

 

Evoluția domeniului în 2017

Fără îndoială, domeniul bancar a fost impactat negativ în decursul timpului de mai multe evenimente punctuale, conjuncturale, de ordin socio-economic sau legislativ, însă partea pozitivă, în ceea ce privește CEC Bank, este că noi am reușit să ne menținem, an de an, pe profit.

 

Provocările globale ale lui 2018

Voi relua o idee pe care am susținut-o și cu alte ocazii și care îi aparține istoricului român Lucian Boia: previziunea nu se poate realiza, când este vorba de evenimente istorice, dar putem admite că istoria se scrie sub ochii fiecăruia dintre noi.

Citiți aici mai multe LECȚII PENTRU 2018!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii