FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei în 2017

Stabilitate. Farmexim este o companie solidă, care nu și-a încheiat procesul de dezvoltare. Îmbunătățirea activității pentru a oferi servicii profesioniste, creșterea cifrei de afaceri, consolidarea poziției pe piața românească de distribuție de medicamente, dezvoltarea portofoliului de produse au fost și vor fi prioritare pentru noi. Astfel, în condițiile în care piața stagnează, evoluția companiei este pe un trend ascendent, iar astăzi suntem acolo unde ne-am propus.

Cum v-au influențat deciziile Guvernului?

Instabilitatea mediului fiscal este o problemă care afectează întreg spațiul economic românesc, dar mai cu seamă antreprenorii autohtoni, care se pot baza doar pe resursele proprii, şi nu pe infuzii de capital din exterior.

Este foarte important să existe un mediu stabil, predictibil, în care să poţi face un plan de afaceri și să stabileşti obiective pe care să le poți urma fără teama că oricând se pot schimba chestiuni importante.

Agenda României în 2018

Sunt convins că autorităţile statului împreună cu societatea civilă pot conlucra astfel încât, dincolo de simbolistica deosebită, anul Centenarului nu va fi doar o sărbătoare festivă, ci va avea bogat conţinut educativ și cultural.

Pe lângă vernisarea de expoziţii istorice, ateliere de creaţie artistică sau activități de promovare a limbii române, forurile cu putere de decizie pot stabili o strategie comună pentru promovarea valorilor naționale și a progreselor comunității românești acasă și în lume.

Aniversarea Marii Uniri este o celebrare a trecutului, dar și o investiție în viitor. Și cred că trebuie evidențiată și puterea de reconstrucție și potențialul excepțional al acestei națiuni. Să nu uităm că România a dat lumii, de-a lungul vremii, mulți oameni de știință iluștri în medicină, inginerie, tehnologie…

Strategia companiei în 2018

Evaluarea corectă a pieței farma, dezvoltarea portofoliului, creșterea nivelului de serviciu și identificarea segmentelor neacoperite de pe piață reprezintă cele mai importante puncte ale strategiei noastre pentru anul următor în vederea consolidării poziției noastre în piață.

Provocările globale ale lui 2018

Una dintre cele mai importante provocări ale anului 2018 la nivel mondial o reprezintă modul în care UE se reconstruiește în perspectiva Brexit. Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va afecta mediul de afaceri din zonă. Semnarea unui acord comercial între UE și Marea Britanie post-Brexit este o necesitate. În acest context, armonizarea legislației dintre cele două părți va duce la eliminarea unor bariere comerciale care va fi benefică tuturor statelor membre UE.

În ceea ce privește România, analizele macroeconomice indică faptul că efectele vor fi resimțite la nivel național din punct de vedere economic și social. Brexit va produce o pagubă substanțială în bugetul comunitar, parte datorată și numărului foarte mare de refugiați. Astfel, în viitorul cadru financiar al UE, România, ca și celelalte state membre, va trebui să suplimenteze contribuțiile financiare pentru bugetul comunitar. Aceste două perspective, Brexitul și migrația, sunt, în opinia mea, cele mai importante provocări ale anului 2018.

Citiți aici mai multe LECȚII PENTRU 2018!