FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei în 2017

Cifrele acestui an sunt aproape identice cu cele ale anului trecut. Ne-am confruntat cu aceleași probleme, proiecte mai puține, competiție acerbă și funcționari de stat speriați care nu mai semnează nimic, invocând teama.

Evoluția domeniului în 2017

Lipsa de solidaritate și de reacție a breslei noastre la problemele avocaților și la ce se întâmplă în acest moment în justiție. Nu îmi amintesc ceva remarcabil de menționat la plusuri în domeniul în care activez.

Cum v-au influențat deciziile Guvernului?

Schimbările de Guvern sunt nepotrivite, orice măsură legislativă care este neprevăzută, imprevizibilă are darul să ne dea peste cap planul de afaceri. În același timp însă, în mod paradoxal, deși sunt, de principiu, împotriva schimbărilor intempestive fiscale sau care privesc piața muncii, aceste modificări legislative ne-au adus de lucru. Au fost mulți clienți interesați să primească un sfat, o opinie, după ultimele modificări legislative.

Agenda României în 2018

Centenarul Marii Uniri găsește România mai divizată ca niciodată. Ura, patima, invidia, delațiunea trebuie înlocuite de dragoste, respect, colaborare și solidaritate. România trebuie să aibă un proiect de țară, unde vrem să ajungem, cu ce mijloace, ce avem de făcut. În jurul Președintelui României trebuie creat un pol de dialog și construcție a unui asemenea proiect, cu participarea tuturor forțelor politice. Avem o creștere economică mai mare decât China, dar nu suntem în stare să construim o autostradă. Vom prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2019, dar avem probleme să accesăm fonduri europene.

Strategia companiei pentru 2018

Consolidare, inventivitate, îndrăzneală.

Provocările globale ale lui 2018

Este greu de spus… Criza economică și migrația, cu siguranță, existența unor tensiuni majore și riscul unor noi războaie sunt câteva preocupări majore pentru noi.