FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei în 2017

Evoluţia a fost excelentă, obiectivele stabilite la începutul anului au fost atinse integral şi chiar usor depăşite.

Evoluția domeniului în 2017

Instabilitatea legislativă a fost cel mai neplăcut aspect al acestui an, în special în zona fiscală, ceea ce a creat foarte multă tensiune şi a consumat foarte multe resurse, atât în ceea ce priveşte prevenirea adoptării unor măsuri, cât şi corectarea măsurilor adoptate de către Guvern, ulterior în Parlament.

Nu au fost evenimente care să impresioneze plăcut, a fost un an dificil din punct de vedere al mediului de afaceri. Au existat puţine investiţii noi şi multe tensiuni generate de instabilitate.

Creşterea economică a fost cu certitudine un lucru bun, dar structura creşterii generează unele îngrijorări.

Lucruri bune în România în 2017

Din punct de vedere business, creşterea economică ce se vede în special în zona de retail, inclusiv în real estate, a fost un motor evident de creştere.

Din punct de vedere social, cel mai bun lucru a fost trezirea societăţii civile, faptul că societatea civilă a avut reacţie la măsurile nepotrivite, în special cu Ordonanţele 13 şi 14. Din punct de vedere politic, nu sunt lucruri foarte bune, instabilitatea nu este bună.

Dar un eveniment notabil a fost o premieră politică, faptul că un partid la guvernare si-a dat jos propriul Guvern prin moţiune de cenzură. Ceea ce nu pot spune că a fost un lucru bun.

Cum v-au influențat deciziile Guvernului?

Având o ramură importantă de consultanţă fiscală, evident că aceste decizii ne-au influenţat, nu neapărat în bine, pentru că toate aceste modificări au trebuit asimilate de echipă şi astfel am irosit foarte mult timp în acest an.

Agenda României în 2018

Pe termen scurt, principala preocupare trebuie să fie să ne liniştim cu capul, să vedem ce poate să facă fiecare pentru a opri generarea de noi falii şi a le reduce pe cele existente acum, pentru a restabili, cât de cât, încrederea în instituţiile democraţiei. Pe termen scurt şi mediu, principala preocupare a societăţii trebuie să fie investiţia în educaţie şi, în special, în educaţia timpurie, fără de care nu avem cum să vorbim despre o naţiune.

Strategia companiei pentru 2018 

Să continuăm să oferim servicii la cele mai înalte standarde, să aducem valoare adăugată clienţilor şi să creem un mediu bun de lucru pentru colegii noştri.

Provocările globale ale lui 2018         

Cel mai mare risc la nivel mondial este creşterea valului de populism care se manifestă în multe feluri. Cel puţin la noi, aceasta este principala provocare la adresa naţiunii şi stabilităţii ei.

Citiți aici mai multe LECȚII PENTRU 2018!