
Adrian Peake, CEO Medicover România
Evoluția companiei în 2018
Creștere. Ne dorim să ducem calitatea serviciilor medicale oferite de Medicover cât mai aproape de cât mai mulți români. La începutul acestui an ne-am propus o creștere a numărului de abonați Medicover și a numărului de vizite cu plată directă pentru serviciul prestat, plus un avans al numărului de pacienți tratați în spitalul Medicover. Ne-am atins acest obiectiv înregistrând un număr record de pacienți care ne-au transmis și că nivelul de calitate al serviciilor medicale primite a fost excelent. În același timp, am identificat regiuni din România, din afara Bucureștiului, în care am simțit că putem completa pachetul de servicii de îngrijire medicală oferit. Am căutat parteneri în aceste regiuni și, astfel, am ajuns să achiziționăm Spitalul Medical din Oradea și Centrul Medical Phoenix, cu sediul central în Craiova. De asemenea, am avut oportunitatea de a cumpăra clinicile Academica din Bucureși, un furnizor recunoscut pentru calitatea superioară a pregătirii medicilor săi.
Cum v-au influențat deciziile Guvernului?
Strategia Medicover de a oferi excelență în domeniul îngrijirii medicale a rămas neschimbată. Suntem mereu conștienți de schimbările politice și economice din România și suntem pregătiți să răspundem provocărilor care derivă din asta.
Agenda României în 2019
Pentru orice economie, principalele provocări actuale țin de crearea unui sistem de sănătate și a unui sistem de educație sustenabile. România nu diferă deloc la acest capitol. Cred că aceste două teme ar trebui să fie cele mai importante pe agendă.
Strategia companiei pentru 2019
Primul aspect vizează calitatea serviciilor medicale. Românii au nevoie și merită o îngrijire medicală la cel mai înalt nivel. Pacienții au acum acces la un număr din ce în ce mai mare de informații, un lucru foarte bun, care va contribui la creșterea calității pe care aceștia o solicită. Competiția care există în România între Medicover și alți furnizori privați de servicii de îngrijire medicală asigură, de asemenea, pentru pacienți și pentru beneficiari un nivel superior de calitate. Al doilea punct ține de tendința de consolidare înregistrată la nivelul industriei. Cred că, parțial datorită dinamicii calitatății serviciilor medicale, dar și nivelului ridicat de reglementare, vom asista la mai multe acțiuni de consolidare. Sunt standarde care trebuie implementate și menținute în toată industria. Al treilea punct are legătură cu gradul de adoptare al tehnologiilor noi.
Avansul înregistrat în domeniul tehnologic ne permite astăzi să trăim mai mult și mai sănătos. Așadar, este nevoie să reinvestim continuu. Asta vine cu un cost substanțial. Prin urmare, trebuie să ne uităm la moduri inovatoare de a oferi servicii medicale care să ne facă mai eficienți și să justifice investițiile.
Provocările globale ale lui 2019
Cred că dezvoltarea tehnologică este cea mai mare provocare pe care o avem, într-un mod bun. Am văzut cum ne-a influențat tehnologia viețile în ultimele decenii. Vom continua să facilităm accesul la beneficiile avansului tehnologic și în următorii anii.