FacebookTwitterLinkedIn

Lucruri bune în România în 2015

Schimbarea organizării ANAF a dus la o creștere a fiscalizării economiei și implicit a gradului de colectare a taxelor și impozitelor.

Schimbarea în bine a atitudinii românilor faţă de antreprenoriat.

Tragedia Colectiv a fost un șoc pentru noi toţi. Cred că este momentul definitoriu pentru un nou mod de ne comporta în societate și în relaţia noastră cu autorităţile.

AUTONOM RENT A CAR A PRELUAT COMPANIA VEHICLE MANAGEMENT SYSTEMS

Evoluţia domeniului în 2015 

Mă impresionează în mod neplăcut în fiecare an lipsa de predictibilitate fiscală și numărul de modificări ale normelor fiscale. Plăcut am fost impresionat de reducerea TVA, CAS și a impozitului pe dividende. Să vedem cât vor ţine.

Evoluţia companiei în 2015

Intensă! La începutul anului ne bugetasem o creștere de 20%  a business-ului dar o să închidem cu aproape 30%  . Am crescut și parcul auto, încheiem anul cu o flotă de peste 2.500 de mașini. Externalizarea parcului auto este un produs relativ nou pentru clienţii din afara Bucureștiului. Folosindu-ne de reţeaua noastră naţională, am reușit să ne dublăm mașinile livrate în ţara în această formă de închiriere pe termen lung comparativ cu 2014.

VEZI CARE SUNT SOLUȚIILE LUI MARIUS ȘTEFAN PENTRU CREȘTERE SUSTENABILĂ

Strategia companiei pentru 2016

Concentrarea pe nișe – închirierea de mașini cu șofer, închirierea de mașini de transport marfă cu refrigerare și management de flotă.

Creșterea activităţii de retail (închirieri către turiști).

Continuarea extinderii internaţionale.

Așteptări de la noul Guvern în 2016

Prioritatea zero o consider investiţia în infrastructură. Mă aștept la pași concreţi pentru realizarea autostrăzii Pitești-Sibiu.

Simplificarea modului de raportare fiscală și de plată a impozitelor și taxelor.

Publicarea pe site-ul fiecărei instituţii a organigramei și a bugetului detaliat anual. Transparenţă maximă în modul în care se cheltuie banii. Dacă au acces la date, jurnaliștii şi cetăţenii vor trage semnale de alarmă dacă văd lucruri care nu sunt OK.