
Lucruri bune în România în 2015
- Cred că 2015 a reprezentat pentru România continuarea unei perioade în care toate mediile devin mai responsabile, mai interesate şi mai active în ceea ce priveşte tendinţa „verde”, grija pentru tot ceea ce ne înconjoară şi pentru viitorul sustenabil al generaţiilor următoare. Această atitudine va aduce cu siguranţă transformări pozitive în viitor.
- Din punctul de vedere al activităților economice, am remarcat anul acesta o revenire în urma crizei a anumitor sectoare, care fie au înregistrat o consolidare, fie o creștere susținută (spre exemplu, piața de construcții, cea imobiliară etc.). De asemenea, a fost un an dinamic pentru mediul de business, pe alocuri chiar efervescent, cu tranzacții interesante în mai multe piețe și sperăm ca această evoluție să se continue în 2016.
Evoluția domeniului în 2015
- Dacă privim piaţa din România, ne bucurăm că începe să se pună un accent tot mai mare pe eficienţa energetică, atât în rândul autorităţilor, companiilor, cât şi în cel al consumatorilor casnici. Iar Schneider Electric îşi propune să continue misiunea de a ajuta companiile şi familiile din România să-şi eficientizeze consumul de energie, punând accentul pe dezvoltarea şi lansarea de produse şi soluţii inovatoare.
Evoluția companiei în 2015
- Continuitate! La nivel global, grupul Schneider Electric a înregistrat o creştere de 4,9% în al treilea trimestru din 2015, fiind în linie cu obiectivele de creştere ale companiei.
Strategia companiei pentru 2016
- Anul acesta am lansat o nouă strategie de brand a Schneider Electric, la nivel global, „Life is On” care are în centru conectivitatea, având în vedere abordarea companiei asupra Internetului Lucrurilor (Internet of Things – IoT), pentru a oferi clienţilor sustenabilitate, eficienţă, fiabilitate şi siguranţă. Având la bază această strategie, Schneider Electric îşi propune să livreze un nivel îmbunătățit de control și automatizare, de management de la distanță, o mentenanță predictivă, o platformă de servicii integrate, analize avansate și producerea de informații utilizabile pentru a asigura luarea celor mai bune decizii în case, fabrici, centre de date, clădiri comerciale și orașe.
- De asemenea, vom continua să investim în inovaţie, unind produsele și sistemele noastre prin IoT cu portofoliul nostru de soluții software, pentru o energie distribuită și conectată.
- Perspectiva noastră este că, în viitor, Internetul Lucrurilor va remodela business-urile din diferite industrii din România, iar noi ne dorim ca soluţiile şi produsele bazate pe inteligența operațională să ajute cât mai devreme clienţii noştri, prin intermediul beneficiilor oferite.
Așteptări de la noul Guvern în 2016
- Pentru noi, principalele aşteptări ţin de susţinerea proiectelor de eficientizare energetică şi dezvoltarea unor programe de susţinere a unui consum redus de energie, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra activităţii companiilor şi asupra mediului înconjurător. De asemenea, aceste proiecte se vor resimţi şi în rândul consumatorilor casnici, care vor fi încurajaţi să utilizeze soluţii destinate eficientizării energetice a locuinţelor.