Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Lecții pentru 2016 – Dragoș Dinu, Țiriac Holdings

I-am întrebat pe cei mai importanți manageri, antreprenori, și bancheri care sunt rețetele lor pentru performanță în 2016. Aflați răspunsurile lui Dragoș Dinu, CEO Ţiriac Holdings.  
 aboneaza-te
Dragos Dinu, CEO Tiriac Holdings

Lucruri bune în România în 2015

Premisele pozitive privind creșterea economică și încurajarea mediului de afaceri, create prin adoptarea măsurilor de relaxare fiscală prevăzute în noul Cod Fiscal, în special în ceea ce privește reducerea TVA de la 24% la 9% pentru alimente și apă, măsură aplicată începând cu luna iunie 2015, precum și reducerea cotei generale a TVA de la 24% la 20% și reducerea cotei de impozitare pentru veniturile din dividende, măsuri care se vor aplica începând cu 1 ianuarie 2016. La acestea se adaugă efectul pozitiv în 2015 al măsurilor anterioare privind reducerea CAS la angajator cu 5%, implementate din octombrie 2014.

Evoluţia domeniului în 2015

Un eveniment pozitiv care s-a produs în acest an pe principalele pieţe în care activăm a fost creșterea consumului, determinată în special de reducerea TVA la coșul principal de produse, măsura fiscală devansată faţă de termenul iniţial de aplicare propus pentru 1 ianuarie 2016.

Din fericire pentru noi, în anul 2015 nu putem nominaliza niciun eveniment care să fi influenţat într-un mod negativ principalele pieţe în care activăm, însă la nivelul întregii economii putem menţiona ca evenimente negative lipsa investiţiilor în sectorul de stat, dezvoltarea precară a infrastructurii, concurenţa neloială din partea companiilor care eludează sau speculează sistemul fiscal din România, aspecte care se manifestă cu recurenţă de la an la an în ţară.

Evoluţia companiei în 2015

Peste așteptări. Pentru anul în curs am preconizat iniţial la nivelul Ţiriac Holdings o creștere procentuală cu o singură cifră. Conform ultimelor noastre estimări pentru anul 2015, cifra de afaceri pentru principalele activităţi ale grupului va înregistra o creștere faţă de anul precedent peste așteptările iniţiale, cu un procent cuprins în intervalul 18-20%, dar și peste creșterea pieţei pe domeniile noastre de activitate. Din această perspectivă, am putea considera că anul 2015 a fost foarte bun și a continuat trendul pozitiv din anul precedent, însă cu un ritm de creștere mai alert.

Strategia companiei pentru 2016

În privința activităţilor mature ale grupului, principalele elemente ale strategiei sunt excelenţa operaţională, diferenţierea faţă de competiţie și creșterea performanţei, la care se adaugă reluarea proiectelor de dezvoltări imobiliare dar și accesarea unor industrii noi.

Așteptări de la noul Guvern în 2016

Principalele priorităţi pentru România enunţate de Guvernul Cioloș, în măsura în care vor fi puse în practică, setează un orizont pozitiv pentru mediul de afaceri, astfel ţara noastră putând deveni una dintre cele mai atractive economii din regiune. Este foarte important ca aceste priorităţi să nu rămână doar enunţuri pe hârtie ca parte a unei strategii pe termen limitat, ci chiar să își facă simţite efectele. Dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare este mai mult decât necesară și are impact în numeroase domenii de activitate printre care și turismul, unde România are un potenţial încă neexploatat corespunzător. Creșterea absorbţiei fondurilor europene, reforma în educaţie și sănătate, depolitizarea și debirocratizarea sistemului public, relaxarea fiscală și creșterea predictibilităţii afacerilor reprezintă măsuri minime necesare pentru o ţară care dorește să adere la standardele de performanţă europene. În concluzie, ne dorim ca noul guvern să aplice măsuri coerente pentru concretizarea planului de guvernare asumat, mai ales că așteptările opiniei publice legate de Cabinetul Cioloș sunt considerabile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii