FacebookTwitterLinkedIn

Lucruri bune în România în 2015

  • Creșterea economică – ne aflăm în topul creșterii economice între statele UE – și reducerea inflaţiei, ce duc la o stabilitate necesară în România. După mulţi ani, reușim să vedem o creștere a numărul de salariaţi în România. În 2015, raportul salariaţi-pensionari s-a inversat, categoria de pensionari fiind în scădere.
  • Digitalizarea consumului. Românii încep să se alinieze la direcţiile globale în ceea ce privește consumul în mediul online – de la achiziţia de produse de larg consum prin intermediul platformelor online ale comercianţilor, până la documentarea necesară unei achiziţii imobiliare. De exemplu, anul acesta, 98% dintre români s-au informat cu privire la proprietăţile disponibile pe piaţă.
  • Producătorii români încep să fie vizibili și obţin recunoaștere pentru produsele lor – anul acesta au fost atestate de către Ministerul Agriculturii peste 175 de produse tradiţionale.
  • Evenimentul care m-a încântat anul acesta este determinarea și pragmatismul cu care noul Ministru al Energiei abordează strategia energetică a României și sunt convins că vom avea un document final în viitorul apropiat.
  • Evenimentul care m-a impresionat neplăcut anul acesta este scăderea volumului de investiţii în infrastructura energetică.

VEZI CARE SUNT SOLUȚIILE LUI CORNELIU BODEA PENTRU CREȘTERE SUSTENABILĂ 

Evoluţia domeniului în 2015

  • Din perspectiva de președinte al Centrului Român al Energiei, cele mai importante trei puncte ale strategiei mele sunt organizarea evenimentului anual la Bruxelles, Romanian Energy Day, dezvoltarea continuă a organizaţiei, cu prim obiectiv creșterea numărului de membri și susţinerea Ministrului Energiei prin contribuţii la crearea strategiei energetice a României, la modificarea legii eficienţei energetice dar și pentru alte demersuri ale domniei sale.

Evoluţia companiei în 2015

  • După o lungă perioadă de timp în care Adrem Invest a înregistrat creșteri anuale constante de 30-40%, acum suntem în faza naturală de consolidare a cifrelor de afaceri la nivelul grupului. Pentru 2015, estimăm o creștere de 10%, la nivelul grupului faţă de 2014, când compania a înregistrat o cifră de afaceri de circa 51 milioane de euro. Anul 2015 va fi primul an în care holdingul ABBC va raporta rezultate financiare în noua organizare. O pondere mare, de aproximativ 30%  din cifra de afaceri a grupului este acumulată din servicii destinate reţelelor de transport și distribuţie, executate pentru companii importante din energia românească: CEZ România, E.ON, Enel.

Strategia companiei pentru 2016

  • Din perspectiva de acţionar al gupului ABBC, vizez consolidarea cifrei de afaceri și creșterea profitabilităţii, comunicarea internă și crearea unui context favorabil creșterii performanţei și dezvoltarea de produse și servicii destinate consumatorilor finali, prin care ne dorim să le oferim acestora confort, siguranţă și o înţelegere și gestionare mai bună a consumului de energie.

Așteptări de la noul Guvern în 2016

  • Implementarea de acţiuni dedicate scăderii evaziunii fiscale în zona forţei de muncă.
  • Regândirea și reașezarea segmentului administrativ din ministere și din alte instituţii publice. Consider că este necesară o creștere a performanţei în acest sector, iar un prim pas ar fi recrutarea profesioniștilor pe diverse domenii, care atrage după sine inevitabil creșteri salariale. Stimularea mediului de business local cu o concentrare strategică pe antreprenoriatul autohton.