FacebookTwitterLinkedIn

Daniel Boaje, General Manager Premier Restaurants

Evoluția companiei în 2018

Excepțională! A fost un an plin de realizări pentru McDonald’s în România. Alături de partenerii de la Premier Capital, am reușit să deschidem 8 noi restaurante McDonald’s în București și în țară, am remodelat două restaurante, am introdus McDelivery in 40 de restaurante McDonald’s și continuăm să inovăm în ceea ce privește experiența oferită clienților prin ceea ce noi numim Experiece of the Future – o experiență nouă, modernă și digitală pentru clienți – comandă rapidă la kiosk-uri digitale, produse pregătite la comandă pentru fiecare client, servire rapidă și, nu în ultimul rând, multe zâmbete.

Am ajuns în orașe în care am fost așteptați de foarte mulți ani și am fost primiți cum nu se poate mai bine, familia McDonald’s a ajuns la o echipă de 5.000 de angajați și, recent am obținut statutul de utilitate publică pentru de Fundația pentru Copii Ronald McDonald, ceea ce ne permite construirea a încă două case Ronald McDonald, la Iași și la București care vin în sprijinul familiilor fără posibilități materiale să fie alături de copiii lor care primesc tratamente medicale de lungă durată.

Evoluția domeniului în 2018

Sunt optimist, așa că aleg să văd binele de fiecare dată. Pentru mine, cel mai frumos moment de anul acesta a fost ziua în care am deschis restaurantul McDonald’s din Focșani și am văzut cu cât entuziasm l-au primit focșănenii. Atunci am realizat încă o dată că ne facem bine treaba și că cea mai mare împlinire vine din feedback-ul acesta extraordinar pe care-l primim de la clienții noștri.

Lucruri bune în România în 2018

Spiritul de unitate națională cred că poate defini foarte bine anul acesta de Centenar. Am devenit mai uniți, mai apropiați de tot ceea ce înseamnă istorie și eveniment național, iar ăsta cred că este un lucru bun.

Apoi, consumatorii români continuă să evolueze, iar noi evoluăm împreună cu ei. Un lucru extraordinar, pentru că doar așa putem fi mereu acolo unde își doresc ei și le putem oferi produsele care le plac.

Cum v-au influențat deciziile Guvernului?

Instabilitatea politică și nesiguranța economică vin la pachet cu scăderea încrederii consumatorilor. În timpuri de instabilitate, fiecare simte nevoia să se protejeze, să se pună în siguranță, analizează mult mai pragmatic fiecare achiziție pe care o face și își schimbă obieciurile de consum.

Cu toate acestea însă, 2018 a fost un an de creștere pentru noi, care s-a datorat nu doar bunei colaborări pe care o avem cu partenerul nostru de dezvoltare, ci și unei foarte bune cunoașteri a dorințelor și a nevoilor consumatorilor noștri. Am învățat să ne prețuim și să ne ascultăm cu mare atenție consumatorii astfel încât să răspundem exact nevoilor lor, să le păstrăm încrederea prin produse de calitate și servicii pe măsură.

Agenda României în 2019

Mereu va fi nevoie de investiții și stabilitate în educație, de reintroducerea unor forme de învățământ postliceale care să pregătească forță de muncă specializată și de încredere și cu toții trebuie să învățăm să devenim mai responsabili în acțiunile noastre.

Strategia companiei pentru 2019

Dezvoltare, modernizare, digitalizare. Pentru 2019 ne dorim să deschidem încă 7 restaurante în România. În plus, avem în plan remodelarea de aproximativ 5 restaurante pe an, astfel încât ne așteptam ca până în 2020 să finalizam procesul de remodelare și să introducem sistemul operațional digital Experience of the Future în toate restaurantele McDonald’s din România, pentru a simplifica interacțiunea clienților în restaurantele noastre.

De asemenea ne așteptăm să extindem McDelivery și mai mult la nivel național și pregătim câteva lucruri surprinzătoare pentru clienți, spre exemplu, testăm în prezent serviciul de servire la masă.

Avem planuri foarte mari și pentru Fundația pentru Copii Ronald McDonald: ne dorim să extindem Casa Ronald din Timișoara și să demarăm construcția celor două noi Case Ronald McDonald: la Iași (Spitalul Sf. Maria) și la București (Spitalul Marie. S. Curie).

Provocările globale ale lui 2019

Se vorbește tot mai mult despre instabilitatea economică și revenirea crizei financiare, iar asta poate avea anumite ecouri în societate. Una dintre preocuparile noastre constante este cea legată de oameni.

Având în vedere planurile de dezvoltare pe care le avem pe următorii doi ani, acordăm o mare atenție forței de muncă și suntem mereu în căutare de noi colegi bine pregătiți care să se alăture noilor echipe.

Suntem unul dintre cei mai importanți angajatori, suntem mereu prezenți în topul celor mai buni angajatori – timp de patru ani consecutiv am luat titlul de Best Employer, iar oamenii ne recunosc ca fiind un angajator serios, un loc de muncă stabil, unde își pot dezvolta cariera.