Cautare
, Staff

Editor-in-Chief Forbes România

Lideri |
|

Un an complicat pentru Laura Codruța Kövesi

Anul în care expiră mandatele procurorului șef al DNA, al procurorului general și al președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție.
LAURA CODRUTA KOVESI - REPREZENTANTA CE

Declarația din titlu a fost făcută la început de an de ministrul Justiției, Raluca Prună, și venea după ce, la finalul anului trecut, afirma că deși exista posibilitatea legală a reinvestirii unui persoane în funcția de procuror șef, „societatea românească este, la acest moment, destul de antagonică și cred că o procedură – vorbesc ca principiu – de reînvestire a unei persoane care a făcut dovada unei bune administrări, dovadă de integritate și profesionalism, ar expune acea persoană criticii unei părți din societate“. O parte a comentatorilor a interpretat declarația ca un prim semnal oficial că mandatul Laurei Codruţa Kövesi nu va mai fi prelungit.

Laura Codruța Kövesi – Locul 1 în Top 50 cele mai influente, ediția 2015

Ministrul Justiției a revenit și a susținut că Laura Codruța Kövesi  „are cele mai bune rezultate din istoria DNA”. Până la expirarea mandatului, fosta baschetbalistă rămâne unul dintre simbolurile independenței și luptei împotriva corupției.

16 pentru 2016

VEZI AICI CARE SUNT CELELALTE PERSONALITĂȚI CU POTENȚIAL DE A SCHIMBA MODUL ÎN CARE ARATĂ ANUL 2016

Numărul de dosare pe care le au în lucru procurorii DNA crește permanent (într-o declarație din toamna anului trecut procurorul șef menționa că 110-120 de procurori aveau repartizate peste 6.600 de dosare), la fel și sechestrele (peste 187 mil. euro valori indisponibilizate în primele nouă luni ale anului), iar numărul celor care făceau denunțuri aproape că se dublase în 2014 față de anul precedent. În topul Forbes România al celor mai puternice femei, Kövesi  se afla, în 2015, pe locul întâi, numărul de știri care o menționau fiind, de departe, cel mai mare între toate doamnele nominalizate.

VEZI ȘI:  In DNA we trust

Laura Codruța Kövesi  oferea, în toamna anului trecut, câteva indicii pentru viitor. „Am luat o decizie privind viitorul meu profesional. Pot să vă confirm că nu voi candida la niciun fel de funcţie politică sau în administraţia publică. Rămân în sistemul judiciar. Dacă doresc să îmi continui activitatea la DNA voi anunţa la expirarea mandatului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii