FacebookTwitterLinkedIn

Despre productivitate 

Nu spune niciodată „nu”, atunci când instinctul îți spune „da”. După ce Brown a publicat „Along Came a Spider”, prima dintre cărțile mele care îl au ca personaj pe Alex Cross, m-am gândit că îmi doresc să realizez o reclamă TV. Mi s-a spus „Noi nu facem reclame TV”, fapt pentru care am decis să produc una de unul singur, pentru o sumă foarte mică – 1.500 de dolari americani, după care am revenit cu reclama, iar cei de la Brown au fost de acord să o lansăm. Cartea mea s-a regăsit pe lista celor mai bine vândute cărți.

După ce am ieșit din industria de publicitate, am simțit că am mai mult timp pentru mine. Îmi aduc aminte că m-am dus la editorul meu și i-am spus că vreau să publicăm mai mult de o carte pe an. În acel moment pregăteam două cărți, dar editorul meu a fost de părere că ar fi mai potrivită doar una dintre acestea, întrucât se potrivea mai mult brandului meu. I-am spus că eu nu mă consider nici pe departe un brand. A fost un moment important în cariera mea, pentru că era punctul care mi-a permis să trec de la publicarea unei singure cărți pe an, la 20, acoperind mai multe genuri literare.

M-am confruntat cu aceeași rezistență și când am început să scriu cărți pentru copii. Oamenii au tendința de a rămâne în zona lor de confort și mulți au crezut că pot scrie doar thriller. Știam însă că pot să scriu cu ușurință și cărți pentru copii. În prezent, public cam la fel de multe cărți besteller pentru copii, precum cele pentru adulți.

Nu spune niciodată „nu”, atunci când instinctul îți spune „da”.