FacebookTwitterLinkedIn

De-a lungul carierei a lucrat pentru Raiffeisen Investment, KPMG și BERD, dar a avut și propriul boutique de consultanță, iar acum ocupă funcția de Partener, specializat pe M&A și Corporate Finance la Deloitte România. Este un veritabil expert în fuziuni și achiziții, contribuind la finalizarea cu succes a zeci de tranzacții majore în valoare de câteva miliarde de euro. Este unul dintre puținii finanțiști care știe să aducă la un numitor comun aspirațiile antreprenorilor și așteptările investitorilor.

Vezi aici lista completa a celor mai influente femei din România

Iar sprijinul pentru antreprenorii români și l-a arătat și în momentul în care a participat, ca membru fondator, la înființarea Romanian Business Leaders (2011). Licențiată în inginerie, la Universitatea din Iași, Ioana Filipescu și-a definitivat studiile la Paris, la L’Ecole Nationale d’Administration. Primii pași în carieră i-a făcut la Ministerul Industriilor, la începutul anilor `90, dar a ajuns, după doar un an, la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. De aici până la o carieră de succes n-a mai fost nevoie decât de multă pasiune și de o atentă analizare a perspectivelor.

https://www.youtube.com/watch?v=88DxDiBA7fo

„În carieră am fost ghidată de onestitate și loialitate. Liderii nu trebuie să fie numai modele profesionale. Ei trebuie să inspire, să motiveze și să joace un alt rol decât cel jucat până acum 20 de ani.”