Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Inspirația dulcelui

41 (1)
Un atelier în care principiile haute couture din modă sunt transpuse în domeniului cofetăriei – o idee de afacere pe care Alina Sudriu a reușit să o aducă la viață.

A creat  atelierul de cofetărie Grace Couture Cakes în urmă cu doi ani, un business care a pornit din dorința de o viță a Alinei Sudriu de a conduce o afacere în domeniul organizării de evenimente. Iar propria nuntă i-a adus inspirația de care avea nevoie. „Ideea a prins contur în momentul în care mi-am organizat nunta. Am simțit atunci că niciunul dintre furnizorii care erau pe piață nu se ridicau cu adevărat la nivelul așteptărilor mele în privința gustului și al aspectului. În plus, niciunul dintre furniziori nu oferea un pachet de servicii complete, care să cuprindă consultanță, producție, transport, amenajare”,  explică Alina Sudriu. Astfel a descoperit nișa în care dorea să investească: torturi, prăjituri, dulciuri de calitate, lucrate doar la comandă și oferite într-un pachet de servicii personalizate.

Investiția în lansarea afacerii a fost de 20.000 de euro. După un an de zile, în 2013, Grace Couture Cakes înregistra o cifră de afaceri de 60.000 euro, iar în acest an estimează afaceri de peste 240.000 de euro. Economist de profesie, Alina Sudriu spune că a ales domeniul dulciurilor couture din pasiune. „Dar am pornit la drum știind exact ce îmi doresc să construiesc și unde vreau să ajung și având un bagaj de cunoștințe de business și de marketing”, ține ea să sublinieze. Inspirația și-o găsește în continuare urmărind tendințele internațioanale în domeniul dulciurilor de lux, al evenimentelor speciale, dar și în modă. „În plus, ne inspiră clienții noștri, poveștile și dorințele lor și ne bucurăm să fim parte importantă din evenimente cu adevărat speciale pentru ei.  Dacă vorbim despre dulciuri corporate, ne plac provocările lansate de clienții noștri. Astfel, dulciurile sunt mereu realizate în funcție de identitatea companiei sau a brandului, de tema campaniei de marketing sau a evenimentului, iar rezultatul este mereu diferit”, spune creatoare de dulciuri.

Ce presupune de fapt un atelier haute couture? Transpunerea unor principii de modă în domeniul cofetăriei. „Dulciurile Grace Couture Cakes sunt create doar la cererea clientului, adaptate dorinţelor sale şi evenimentului, lucrate de o echipă de maeştri cofetari și finisate cu migală folosind tehnici artizanale. Întocmai ca o creație haute couture”, explică Alina Sudriu.  Oferta companiei ei cuprinde torturi, minitorturi, cupcakes, macarons, precum și alte prăjituri și dulciuri pentru candybar, atât pentru evenimente private, precum nunți, botezuri, aniversări, sărbători, cât și pentru evenimente corporate. Pe lângă acestea, oferă și servicii de consultanță și servicii de amenajare candybar.

 Cel mai scump produs realizat de Grace Couture Cakes a fost un tort în valoare de 8.000 de lei. Dar dacă vorbim de pachetele complete de nuntă ce includ atât torturi cât și candybaruri, aceste pachete pot ajunge și până la 15.000 de lei. Prețul nu crește în funcție de rețetele sau ingredientele folosite, ci în funcție de dimensiunea produselor și  de elementele de decor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii