Cautare
, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

|
|

Inspirate din fapte reale

Începutului de an îi stau bine poveștile care motivează, care inspiră și care recreează vremurile unor alte lumi. Iar dacă ar fi de ales, fără doar și poate, aș paria pe aceste două pelicule drept terapie pentru minte și suflet.
Lion_MarkRogers-3451

Lion – Drumul spre acasă

O poveste emoționantă îl are în prim plan pe Saroo, un băiețel de 5 ani care se pierde de fratele lui mai mare și ajunge într-un tren care-l duce de-a lungul Indiei, în Calcutta, la mii de kilometri depărtare de locul unde s-a născ
ut şi de familie. Înainte de a fi adoptat de un cuplu din Australia, micuţul supravieţuieşte numeroaselor încercări pentru ca, 25 de ani mai târziu, să pornească în căutarea familiei sale. Personajul real, Saroo Brierley şi părinţii săi adoptivi, Sue şi John trăiesc astăzi în Hobart, Tasmania, unde Saroo îi ajută cu afacerea de familie pe care o au.

În plus, avându-l ca producător pe Emile Sherman, cel care a produs minunății precum The King’s Speech, Mr. Holmes și Macbeth, am mare speranță că nici Lion nu va dezamăgi. Iar având în vedere că primele şase săptămâni de filmare au avut loc în India (în Calcutta, Bengal şi în statul central Madya Pradesh), cu actori indieni în rolurile cheie, recunoscuți pe scena cinematografiei indiene, filmul are toate premisele unei capodopere.

Saroo este și un mix între mesaje puternice, precum cel privitor la adopţie sau cel al apartenenței, însă dacă ar fi să rezum într-o singură frază, aș cita cuvintele lui Dev Patel: „Este o poveste despre triumf şi despre speranţa şi determinarea acestui copil de a supravieţui şi a-şi regăsi familia.” Iar ca mixul să fie complet, din distribuție mai fac parte Rooney Mara, David Wenham și Nicole Kidman.

 

The Founder – Nașterea imperiului fast-food

THE FOUNDERBiografia lui Ray Kroc, vânzătorul care a transformat fast food-ul fraților McDonald’s în cea mai mare rețea de restaurante din lume se anunță apetisantă din toate punctele de vedere. Indiferent dacă vă place sau nu fast food-ul, The Founder oferă o imagine convingătoare în modul în care prezența brandului McDonald’s, ne-a captivat peste tot, în întreaga lume.

Michael Keaton reușește să contureze personalitatea carismatică și plină de energie a agentului de vânzări Ray Kroc care se întâlnește cu frații Dick (Nick Offerman) și Mac (John Carroll Lynch) McDonald, proprietarii restaurantului cu hamburgeri, cunoscut sub numele de „McDonald”. Fascinat de abilitatea fraților de a găti burgeri și cartofi prăjiți în doar câteva secunde, Kroc sugerează ideea de a franciza restaurantul la nivel național, în speranța de a utiliza această propunere drept o modalitate de a prelua controlul asupra companiei și, evident, de a câștiga bani pentru el însuși.

Nu sunt un fan al produselor fast food și nici pe departe al unui stil de viață care să conțină brandul în cauză, însă filmul evocă toată acea energie antreprenorială pe care o admirăm la oamenii care reușesc să schimbe regulile jocului, transformându-le astfel în propriile instrumente de câștig. Mai mult decât atât, privesc producția lui John Lee Hancock drept un soi de documentar care îmbină inovația, curajul și motivația de a-ți urmări visul, dincolo de orice limite.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii