Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Inovaţia, pe stil german

Faptul că în oraşul german Ludwigshafen industria joacă un rol deosebit de important devine evident în momentul în care de pe şoseaua care leagă mica localitate de Frankfurt se văd în zare, chiar seara târziu, furnalele fumegând ale fabricilor care aparţin companiei BASF care furnizează o varietate de materii prime, aproape tuturor industriilor. De aceea, cum te apropii de oraş, mirosul înţepător de produse chimice începe să se simtă uşor, iar construcţiile specifice unei fabrici constituie, pentru o bună bucată de drum, singurul decor al călătorului care ajunge în Lugwigshafen.

Istoria companiei de produse chimice merge aproape mână în mână cu dezvoltarea oraşului. La scurt timp după ce Ludwigshafen devine oraş, în 1865, fabrica BASF îşi stabileşte cartierul general în oraşul aflat pe malul fluviului Rin. De aceea, este lesne de înţeles că, pentru locuitorii oraşului, această fabrică este o parte importantă din viaţa lor. Din cei peste o sută de mii de locuitori, aproape o treime lucrează pentru compania care a luat naştere aici, ceea ce înseamnă că, în fiecare familie, cel puţin un membru are o legătură contractuală cu BASF.

De la intrarea în oraş, totul indică prezenţa companiei. Una dintre clădirile turn care se ridică aparţin BASF, pe o zonă destul de mare se află locuinţele pentru angajaţii BASF şi chiar există şi un hotel care aparţine tot acestei companii şi care poartă numele chimistului german René Bohn care a lucrat la BASF şi care, în 1901, a descoperit un tip de colorant care este rezistent la spălare, lumină şi intemperii – pe care compania l-a patentat în acelaşi an.

Separată de restul oraşului de numai o stradă, fabrica BASF din Ludwigshafen este impresionantă dimensiunile pe care le are, dar si prin cifrele pe care le generează.

Aflaţi mai multe despre inovaţie din ediţia specială The Innovation Issue.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii