Cautare
, Staff

Afaceri |
|

Inovația, elementul-cheie

Peste un milion de euro a investit Janssen în cercetare și dezvoltare în România, iar, până în 2019, compania va lansa, global, zece tratamente și vaccinuri noi.  
Christian Rodseth_Managing Director Janssen Romania

Inovația și predictibilitatea mediului legislativ reprezintă pilonul de bază pentru ca industria farmaceutică să producă tratamente din ce în ce mai eficiente, consideră Christian Rodseth, Managing Director al Janssen România.

Janssen, companie care face parte din cadrul grupului Johnson&Johnson, a investit peste 1 milion de euro în cercetare și dezvoltare pe plan local. În 2016, Johnson & Johnson a alocat pentru inovație 20,8% din veniturile globale, pondere redirecționată către dezvoltarea de noi molecule.

La nivel global, în perioada 2009-2014, compania a lansat 14 medicamente noi, iar până în 2019, va lansa zece noi tratamente şi vaccinuri. Procesul de cercetare şi dezvoltare al unui tratament nou durează aproximativ 12 ani, iar costurile pot depăși pragul de 1,25 miliarde de dolari pentru o terapie, conform reprezentanților companiei.

„O populație sănătoasă este una productivă (…) Credem că dacă vom continua să inovăm, businessul nostru va avea succes. (…) Vestea rea este că avem un drum lung, dar vestea bună este că avem oportunități semnificative în această țară”, a spus Rodseth, în cadrul Forbes CEE Forum 2017.

În acest sens, șeful Janssen România spune că ar trebui să existe discuții între autorități și jucătorii din industria farmaceutică, pentru a găsi soluții la problemele privind accesul pacienților români la medicamente.

„Ar trebui să fie întâlniri regulate între autorități și jucătorii din industrie, pentru ca autoritățile să încerce să înțeleagă cum ar trebui să lucrăm împreună; este ușor să stai pe margine și să arăți cu degetul că nu lucrăm cum trebuie. (…) Dacă nu investim în sănătate acum, ne vom confrunta cu probleme serioase pe viitor. Relația ar trebui să fie bazată pe transparență, predictibilitate, sustenabilitate. Industria farmaceutică, asociațiile pacienților și autoritățile să se pună laolaltă și să vorbească despre soluții”, a mai spus Christian Rodseth.

Principala provocare

Stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri reprezintă principala provocare în ceea ce privește industria farmaceutică, afirmă hotărât șeful Janssen România. „Avem nevoie ca autoritățile să lucreze cu noi, să aibă planuri pe termen lung. Să fim siguri că, atunci când ne trezim dimineața, avem stabilitate și știm că avem un plan clar. Cred că este realizabil, dacă ne uităm la alte industrii; acolo unde autoritățile s-au concentrat, precum industria financiară sau IT, lucrurile s-au schimbat. Trebuie să avem o direcție clară. Toată lumea să stea la aceeași masă”, a mai declarat Christian Rodseth.

Un alt obiectiv al companiei, pe termen lung, îl reprezintă, de asemenea, investițiile în arii terapeutice specifice. „Dorim să aducem inovații pentru acele afecţiuni care afectează populaţii reduse de pacienţi şi pentru care, în acest moment, nevoia de tratament încă nu este acoperită. Ne dorim ca pacienţii români să beneficieze de aceleaşi oportunităţi în ceea ce priveşte accesul la medicamente precum orice alt cetăţean din Uniunea Europeană”, a afirmat Rodseth. De asemenea, compania susține implementarea registrelor electronice de pacienți, în special în domeniul oncologiei, proiecte care s-ar putea implementa și în România, după ce au avut succes în Italia.

Portofoliul companiei include produse pentru boli infecţioase, hematologie și oncologie, imunologie, neuroştiinţe și boli metabolice. Janssen activează în peste 100 de ţări din întreaga lume și are 21 de centre de cercetare şi dezvoltare la nivel global, opt dintre acestea fiind situate în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (regiunea EMEA) și nouă unităţi de producţie.

Johnson&Johnson România SRL a avut, în 2016, o cifră de afaceri de 579,3 mil. lei, mai mare cu peste 21% față de anul precedent, un profit net de 5,9 mil. lei, în scădere cu peste 31% și un număr de 129 de angajați, potrivit datelor Ministerului de Finanțe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii