Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Horațiu Țepeș: ”Business-ul nu trebuie să depindă de măsurile guvernamentale”

horatiu tepes BOB_6878
Am stat de vorbă cu proprietarul Bilka Steel despre evoluția companiei în 2016 și planurile pe care le are pentru 2017.

Evoluția companiei în 2016

Anul 2016 a fost pentru BILKA intens și plin de realizări. Vom încheia anul cu rezultate peste estimările inițiale, cu o creștere de aproximativ 40% comparativ cu aceeași perioadă a lui 2015.

O surpriză au fost modelele de țiglă metalică și finisajele lansate la sfârșitul lui 2015 și începutul lui 2016. Acestea au fost foarte bine primite pe piață, lucru care s-a resimțit pozitiv în vânzări.

 Strategia companiei pentru 2017

 În 2017 BILKA intră în al 11-lea an de activitate. Este un an important, în care investițiile realizate în ultimii ani se maturizează. Trebuie să gestionăm și să valorificăm aceste investiții la adevăratul potențial. Principalele trei aspecte pe care ne vom concentra în 2017 sunt contribuția BILKA la creșterea pieței și educarea consumatorului, care continuă să facă parte din strategia noastră de afaceri; creșterea vânzărilor la export și totodată creșterea notorietății brandului BILKA la nivel European și retehnologizarea fabricii și eficientizarea forței de muncă actuală. Până acum, o miză împortantă era creșterea numărului de angajați. Acum, ne gândim că dacă în prezent întâmpinăm dificultăți în găsirea de forță de muncă calificată, la o cifră de afaceri de 100 milioane de euro, oare cum va fi?

Estimăm o creștere a pieței de acoperișuri de 10%, iar pentru companie, plecând de la principalele puncte ale strategiei de business menționate mai sus, așteptăm o creștere a cifrei de afaceri de 20%.

Lucruri bune făcute de Guvernul Cioloș

În cei 10 ani de activitate am realizat că bunul mers al business-ului nu trebuie să depindă de măsurile guvernamentale. Acesta este motivul pentru care măsurile guvernului actual nu ne-au influențat activitatea în mod direct, dar nu putem nega influența pe care guvernul o are asupra economiei țării și indirect asupra companiilor. Astfel, dacă ar fi să numesc cele mai importante trei măsuri legislative luate de guvern în 2016, acestea ar fi faptul că s-a extins măsura de scutire a plății impozitului pe profitul reinvestit, că s-au făcut pași concreți în dezvoltarea infrastructurii și măsurile concrete luate în urma tragediei de la Colectiv.

 

Lucruri bune în 2016

Creșterea economică înregistrată de România și trendul ascendent în care țara noastră se înscrie, o atenție mai mare acordată capitalului autohton la nivel de discurs public, atât din partea presei, cât și din partea mediului politic – și sperăm ca acest trend să se mențină în perioada următoare și să ducă la rezultate benefice concrete pentru mediul de business autohton –, creșterea pieței de construcții, un sector important al economiei, cu o contribuție semnificativă în PIB.

 Așteptări de la noul Guvern în 2017

Dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare, având în vedere utilitatea pentru mediul de afaceri, care de altfel contribuie la creșterea și dezvoltarea economiei țării și implicit la creșterea nivelului de trai. Dacă vrem să dezvoltăm orice domeniu economic trebuie să facem investiţii în infrastructură.

Investiții în educație, pregătirea tinerilor pentru locuri de muncă și un program pentru reîntoarcerea românilor din străinătate. Dacă nu vor fi luate măsuri serioase în acest sens, vom ajunge peste câțiva ani să nu mai avem forță de muncă calificată, să fim nevoiți să căutăm soluții tehnologice pentru înlocuirea resursei umane și să importăm forță de muncă. La capitolul productivitate, România se poziționează pe ultimele locuri din Europa, iar acesta este un indicator care influențează și atragerea de investiții străine.

Absorbția fondurilor europene din programul 2014-2020 în proporție de 90% și nu 37%, cum a fost în programul 2007-2013. Menținerea creșterii economice, prin investiții și susținerea mediului de afaceri

Predictibilitate fiscală. Menținerea măsurilor din codul fiscal benefice mediului de afaceri pentru o perioadă de timp îndelungată.

Vezi ce au spus și alți oameni de afaceri.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii