Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Hobby vs. afacere

Pasiunea pentru fotografie  și videografie i-a impulsionat pe Marian Ciubotaru și Doru Păducel să deschidă primul hub de fotografie din România.  
SKY_6590x

HubPhoto a fost deschis  într-un spațiu primitor dintr-o clădire situată pe strada Jean Louis Calderon și își propune să devină platforma comunității iubitorilor de fotografie. Pe o suprafață de 150 mp, HubPhoto are amenajate zece spații de lucru, un studio, un spațiu de întâlnire pentru clienți, un spaţiu pentru consultanță și suport operațional. Cei care vor să acceseze spațiul și echipamentele disponibile pot face un abonament pentru un an, la preţul de 120 de euro/lună. Pentru acest tarif, fotografii primesc un birou, accesul la internet de mare viteză, facilitarea întâlnirilor cu potențiali clienţi, spaţiu pentru shooting şi spaţiu de expunere  (expoziţii). Există posibilitatea în­cheierii și altor tipuri de abona­mente, care pot fi structurate în funcție de nevoi. De asemenea, HubPhoto este o pepinieră pentru viitorii fotografi profesionişti. Radu Tudoroiu, Daniel Chindea, Marian Cristea sunt o parte dintre mentorii care vor putea fi găsiţi la Hub Photo.

Fotografia este un hobby tot mai popular, și, pentru că și-a dat seama că pe piață nu există un hub foto, Marian și-a dorit să deschidă unul, iar Doru a fost primul care i s-a alăturat. S-au mișcat repede, astfel că în două luni afacerea lor a fost gata de start.

Prin spaţiul pe care l-au creat, Marian și Doru își propun să fie liantul între producătorii, importatorii și distribuitorii de echipamente foto/video și accesorii, și fotografii profesioniști. Ei au încheiat deja câteva parteneriate menite să vină în întâmpinarea utilizatorilor, printre care unul cu producătorul de tablete grafice Wacom și altul cu producătorul de echipamente foto-video Olympus. Producătorii de echipamente (aparate foto, tablete, monitoare, imprimante foto, tablete grafice, staţii grafice) şi băncile care acordă credite fotografilor vor oferi informații detaliate despre produse, pentru ca fiecare să cumpere în cunoștință de cauză, fără a investi mai mult decât are nevoie.

„Piaţa fotografiei este împărţită între fotografii cu experienţă şi cei de duzină. Nu poţi deosebi un fotograf profesionist de unul amator în funcţie de tariful acestora, pentru că fotografii investesc, în primul rând, în ei, apoi în echipamente şi în soft“, explică Marian Ciubotaru. La HubPhoto, fotografii îşi vor putea prezenta portofoliul în faţa potenţialilor clienţi, astfel ca fotografii buni să poată fi cunoscuţi.

„Ne dorim să creăm o adevărată școală de fotografie pentru cei care doresc să învețe și să aducem tehnologia mai aproape de oameni, ajutându-i să utilizeze aparatura de ultimă oră pentru a deveni fotografi respectabili. Păstrez din copilărie fotografii făcute de un fotograf pe care părinții mei îl chemau să culeagă instantanee de a căror calitate sunt impresionat și astăzi. Fotograful era un personaj care se bucură de respectul comunității, iar cu HubPhoto vrem să creăm o pepinieră de specialiști care să se bucure de acest respect“, spune Doru Păducel.

Marian Ciubotaru consideră că „HubPhoto este atât un spațiu de lucru pentru fotografi, cât și un loc unde vom organiza workshop-uri tematice și cursuri susținute de fotografi experimentați. Totodată, punem la dispoziție un spațiu complet echipat tehnic pentru ședințe foto, precum și spații echipate pentru desfășurarea activității de zi cu zi. De asemenea, avem în plan să organizăm o serie de evenimente de lansare și testări de echipamente“.

Marian şi Doru sunt într-o continuă dezvoltare de noi proiecte pentru HubPhoto şi clienţii lor. Nici Marian şi nici Doru nu sunt fotografi profesionişti, iar în viaţa profesională fac altceva decât fotografie. Amândoi au descoperit  necesitatea creării unui hub din pasiune pentru fotografie, după ce au avut nevoie de fotografii profesioniste şi au intrat în lumea fotografilor profesionişti.

Cei doi şi-au propus să facă această investiţie cu un buget cât mai mic, respectiv 10.000 de euro, care nu include însă echipamentele, pe care le aveau deja. Ei se adresează fotografilor care nu pot avea propriul studio, din motive nu neapărat financiare  După ce se va ocupa acest loc, cei doi se gândesc să se extindă în alte spaţii. Ei consideră că este nevoie de un hub foto în fiecare oraş mare, potenţialul de dezvoltare fiind foarte mare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii