FacebookTwitterLinkedIn

Vânzările de carte din rețeaua hipermarketurilor Carrefour au înregistrat în 2017 creșteri importante în majoritatea domeniilor: de la beletristică, romane de dragoste, young adult, literatură contemporană și clasică, gastronomie și până la cărți pentru copii și părinți. Creșteri mai reduse în vânzări au înregistrat categoria hobby (cărți de colorat pentru adulți) și filosofie.

La solicitarea „Forbes România”, reprezentantul departamentului de comunicare al Carrefour estimează că tendința pozitivă a vânzărilor totale de carte se va păstra și în acest an. Interesul românilor pentru cartea tipărită a crescut în ultimii ani, fiind determinat și de o majorare semnificativă a ofertei atât de titluri, cât și de canale de comercializare, consideră oficialul Carrefour.

Printre cărțile semnate de autorii români cu cele mai mari vânzări în rețeaua Carrefour se numără romanele „Insomnii” și „Fluturi”, scrise de Irina Binder, „Testamentul lui Abraham” de Igor Bergler, „Cartea Oglinzilor” de Eugen Ovidiu Chirovici, dar și volumul regretatului istoric Neagu Djuvara, „O scurtă istorie ilustrată a românilor”.

CELE MAI VÂNDUTE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

Clienții Carrefour sunt la curent cu noutățile internaționale ale industriei de carte – declară reprezentantul hipermarketului. Ficțiunea conduce detașat în topul vânzărilor, în special genurile young adult și fantasy. Referitor la non-ficțiune, titlurile de business și dezvoltare personală și profesională au fost cele mai căutate în 2017.

Ficțiunea conduce detașat în topul vânzărilor de carte la Carrefour, în special genurile young adult și fantasy.

Topul celor mai vândute titluri ale autorilor străini este dominat autoritar de seria „Harry Potter” de J.K. Rowling, care a înregistrat vânzări de trei ori mai mari față de cartea aflată pe poziția a doua, „Spioana” de Paulo Coelho. Reprezentantul Carrefour nu a oferit date concrete. Topul „străinilor” mai cuprinde trei titluri semnate de Jojo Moyes, dar și „Animale fantastice și unde le poți găsi”, aparținând celebrei scriitoarei britanice J.K. Rowling.

IATĂ UN TOP AL EDITURILOR DIN ROMÂNIA ÎN ANUL 2017!