Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

GraphtecVoice |
|

GraphtecVoice: Mai fug femeile de funcțiile din top management?

63 % din funcțiile de conducere în Graphtec Design sunt ocupate de femei intuitive care aleg să manifeste o atitudine plăcută plină de magnetism tipic feminin.
AC - 57.jpg

Magda Bei

General Manager Graphtec Design

Potrivit unui studiu al Organizației Internaționale a Muncii, România se află pe locul 53 din 126 de țări după ponderea femeilor care ocupă poziția de manager, cu 31,4%. Astfel, România depăsește țări ca Germania, Austria, Spania sau Olanda, dar se plasează sub Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria sau Polonia. Dacă viața înseamnă mai mult decât sa fim confortabili și liniștiți, noi femeile suntem tot mai active în funcțiile din top management. Aplicăm cu măiestrie și cu multă răbdare, atitudinea unui exemplu de urmat. Multe dintre femei luptă deja cu fluxul mare de schimbări din viața lor. De ce ar mai vrea să încurajeze și alte femei ?

Leadershipul personal are multe de spus când privim către femeile din top management. Este considerat o provocare zilnică și un îndemn permanent către dezvoltarea, cunoașterea și recunoașterea propriilor valori din care acționăm și cu care determinăm o schimbare în lume.

Mulți oameni din funcțiile de conducere aleg să plafoneze mai degrabă echipa, decât să se schimbe ei, tocmai gândind că ar putea pierde controlul, iar odată cu el și șansa de a rămâne în vârf .

Ceea ce ne duce la sărăcie este însăși bucuria că azi am realizat destul: „ mai este și mâine o zi”. Ne plângem uneori de cât am muncit și ne văităm de cât de puțin fac altii, ceea ce ne permite să ne limităm la un număr mic de acțiuni, mereu raportat la ceilalți.

Un mentor al meu a spus de curând „schimbă totul și dublează veniturile”. I-am răspuns “Cum adică să schimb totul?” Sună cutremurător și totuși mi-am dat seama după ce am prelucrat în minte informația, că atunci când schimbi tot, îți dai o șansă la dublarea veniturilor și a rezultatelor. Schimbările au cu adevărat un impact asupra acțiunilor tale doar atunci când sunt complete.  Am realizat că atunci când schimbi o parte din întreg, este doar aceeași metodă puțin îmbunătațită, nimic nou care să te pună într-o altă perspectivă, ci doar aceleași rezultate de până acum. De acolo provine haosul, din faptul că ai impresia că ar trebui să fie mai ușor, însă totul devine mai complex și sfârșești cu aceleași rezultate nemulțumitoare.

Ce funcționează la mine, este faptul că permanent învăț și mă îmbunătățesc prin studiu de minim 14 ore pe săptămână, prin cursuri și programe de Leadership, mentoring, engleză în business, dezvoltare personală, evenimente cu tineri și cu femei antreprenor cărora le dedic cunoașterea mea, care mă ajută să mă reinventez, să mă conectez, să fiu intuitivă față de piață și de confirmările acesteia.

În antreprenoriat și în funcțiile de top management, intuiția este o unealtă inegalabilă pe care ți-o dezvolți doar prin acumulare de informații specializate, corect gestionate.

Nevoia de dezvoltare este mereu orientată către viitor și îți aduce în față oportunități, îți desenează strategia pe termen lung, îți dă încredere și sentimentul de curaj pentru realizarea oricărui gând ce se cuibărește în mintea ta și care este agreat de echipa cu care îl pui în aplicare.

În viața mea, obiceiurile din familie susțin femeia care muncește și există un echivalent între  drepturi și respect, ca angajament inițial. Acestea nu au fost discutate vreodată, ci doar deduse din etica și comportamentul cu care, alături de soțul meu, ne-am unit destinele încă din tinerețe. Este o poveste frumoasă de dragoste care dăinuie și care povestește despre noi în fiecare zi și în fiecare clipă în care privirile noastre se întâlnesc și își mai povestesc câte ceva din bucuria de a ne ști împreună. Suntem fericiți având un mod frumos de viață activă în mijocul echipei, partenerilor și familiei. Suntem mereu la fel de conectați și mulțumiți de armonia și susținerea dintre noi.

Aceste puteri omenești frumoase te fac să miști oameni și munți din calea dorințelor tale în orice clipă și îți răpesc parcă oboseala și nefericirea oricărei dezamăgiri de moment.

Reușitele mele se numără în drag de oameni, de frumos, de țară și știu mereu că poate, nu din prima, dar din mai multe încercări găsesc calea cea mai sigură, știind că aceasta există mereu.

Pentru că vorbim despre frumos, urez la mulți ani tuturor doamnelor din România îmbrățișând  o primăvară frumoasă și zâmbitoare ca ele! Vă invit să rămanem în legătură, să facem mediul de afaceri din țara noastră mai performant împreună prin contribuția valoroasă a calităților specifice antreprenoriatului feminin!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii