FacebookTwitterLinkedIn

Performanță de business în 2015:

Să faci inventarul tuturor activităţilor de business din companie şi să le clasifici ca activităţi cu valoare adăugată (direct legate de consumator) şi fără valoare adăugată (fără să fie legate de consumator). Apoi să fie eliminate, pe cât de mult posibil, cele fără valoare adăugată.

În primul rând, evaluează-ţi creanţele şi datoriile pentru a-ţi îmbunătăţi cash-flow-ul! Pune pe primul loc expresia „preţurile pieţei – profiturile reale = costurile companiei”. Pentru a obţine profit, singurul mod este de a reduce costurile pentru că preţurile pieţei nu sunt sub controlul tău, cu impact asupra competiţiei. Apoi, fă-ţi planuri realiste şi să ai un sistem de urmărit pentru a reduce costurile aşa cum trebuie.

Sfaturi pentru a fi mai bogat:

Să devii bogat … sunt atât de multe faţete ale acestui lucru. Atunci când vine vorba despre bogăţie, ar trebui să caute oportunităţi acolo unde sunt capabili să primească beneficii.

Totuşi, pentru a deveni bogat, în afară de cazul în care nu are noroc şi câştigă la loto, în vremurile pe care le trăim pare să fie o aşteptare nerealistă. În societăţile normale, toată lumea trebuie să lucreze, să construiască lucruri pentru viitor şi acest lucru înseamnă să investeşti timp, efort şi orice altceva nu numai pentru un câştig imediat dar pentru sustenabilitate pe termen lung pentru generaţiile următoare. A deveni bogat înseamnă totuşi, în opinia mea, mai mult decât să acumulezi averi, înseamnă să ajungi la oameni. Astfel că, la nivel personal, filantropia te îmbogăţeşte într-un mod diferit, dar care aduce o satisfacţie.

Citiți răspunsurile celorlalți oameni de afaceri români