FacebookTwitterLinkedIn

Performanță de business în 2015:

Asumă-ţi  riscuri, fă pariuri! Pariază pe oameni, pe produse noi, pe proiecte. Și investește în ei. Cea mai proastă decizie este să nu faci pariuri, să nu îţi iei riscuri, să fii imobil, neadaptat.

Privește fiecare interacţiune ca o oportunitate de afaceri. Niciodată nu știi de unde sare iepurele. Într-o societate din ce în ce mai competitivă, contactul personal, empatia, conectivitatea pot face diferenţa, îţi pot aduce clientul ancoră, proiectul visat.

Construiește-ţi afacerea în jurul vieţii și nu viaţa în jurul afacerii. Afacerea ta nu poate fi doar un simplu job, este un mod de viaţă, trebuie să o faci cu pasiune, cu plăcere, cu dragoste, trebuie să te reprezinte. Înainte de toate trebuie să îţi aducă bucurie, nu frustrare, nu presiune, trebuie să vii la birou ca acasă, să simţi colegii ca parte a familiei extinse. Doar astfel vei putea avea rezultate pe termen lung, doar astfel vei avea suficientă rezistenţă să treci de obstacolele pe care cu siguranţă le vei întâlni.

Finanțe personale:

Să nu înșeli niciodată! Fie că vorbim de propria-ţi echipă, de clienţi, de stat, niciodată nu îi înșela. Joacă cinstit, onest, nu încerca să păcălești pe nimeni! Reputaţia se câștigă în 5-10 ani dar se poate pierde într-o clipă. În plus, cred în legea compensaţiei, cândva vei păţi același lucru.

Nu îţi pune toate ouăle în același coș, nu miza pe o singură carte, pe o singură nișă. Trăim în vremuri imprevizibile, nu există certitudini, nu poţi specula pe termen mediu și lung. Ar fi o imensă greșeală să te expui mizând pe o singură monedă (în cazul depozitelor personale), pe o singură activitate (mulţi din cei care au mizat doar pe imobiliare sunt faliţi).

Fii generos și îndatoritor. Generozitatea îţi va aduce răsplata de la Dumnezeu, iar îndatorarea celorlalţi îţi poate aduce răsplata lumească.

Citiți răspunsurile celorlalți oameni de afaceri români