FacebookTwitterLinkedIn

Performanță de business în 2015:

Oamenii sunt factorul cheie pentru succesul și dezvoltarea unei companii. Credem cu tărie în puterea oamenilor care, cu pasiune şi dăruire, pot aduce la viaţă proiecte inovatoare, de cel mai înalt nivel.

Un alt aspect important pe care cred că orice companie ar trebui să îl aibă în vedere este să îndrăznească să inoveze în absolut toate procesele şi departamentele organizaţiei. Fără această flexibilitate şi fără proiecte îndrăzneţe, nu am fi ajuns niciodată la nivelul la care suntem astăzi. Companiile trebuie să inoveze în mod constant pentru a rămâne competitive şi chiar pentru a supravieţui pe piaţă. Acestea sunt ingredientele cheie pe care le utilizăm pentru a le furniza noi soluţii clienţilor noştri şi pentru a crea valoare, mai ales în contextul de afaceri actual, care se află în permanentă schimbare.

Optimizarea costurilor este un alt factor cheie pentru succesul companiei, un proces pe care Holcim România l-a parcurs și în 2014 şi care ne va ajuta chiar să revenim pe profit anul acesta.

Finanțe personale:

Aş putea face o paralelă cu răspunsul de mai sus: mai întâi, eficienţa costurilor reprezintă cheia pentru o mai bună gestionare a finanţelor personale. Este adevărat că atunci când puterea de cumpărare nu este foarte mare, aceasta se reflectă în nivelul economiilor. Cred că eficienţa rămâne soluţia cea mai potrivită în aproape orice situaţie şi poate fi obţinută printr-o analiză atentă a intrărilor (salarii şi alte surse de venit) şi ieşirilor (cheltuieli).

În acelaşi timp, am constatat că în România cultura economisirii nu este încă suficient dezvoltată. Cred că auto-impunerea unui nivel de 10% de economisire din veniturile totale, oricare ar fi acestea şi prin orice mecanism – cont de economii, depozit sau asigurare de viaţă – nu poate decât să aducă beneficii pe termen lung şi o viaţă mai liniştită.

În fine, ca tată şi cap de familie, promovez investiţiile în copii – în educaţia şi îngrijirea lor, dar şi în timpul alocat lor. Acest lucru nu poate fi obținut doar cu bani, deşi aceştia reprezintă ingredientul principal, dar şi prin menţinerea unui echilibru între viaţa profesională şi cea personală.

Sfaturi pentru a fi mai bogat:

Fiecare dintre noi ar vrea, poate din vanitate, să cunoască secretul bogăţiei. Opinia mea este că nu există o reţetă pentru aceasta. Dar familia mea este adevărata bogăție şi mă motivează să performez în fiecare aspect al vieţii mele profesionale şi personale.

Citiți răspunsurile celorlalți oameni de afaceri români