FacebookTwitterLinkedIn

Performanță de business în 2015:

Cea mai sigură formulă de succes este să oferi un produs sau serviciu care este de valoare reală. Foarte multe industrii în acest moment sunt ameninţate de riscurile transformării modelului lor de business într-o tranzacţie de tip commodity și cred că, odată ajuns în această poziţie, direcţia este numai în jos. De aceea, selecţia și prioritizarea cu atenţie a produselor/serviciilor care pot oferi un diferenţiator real de valoare este, cred, cea mai bună soluţie către performanţă.

Suntem cu toţii obișnuiţi ca la sfârșitul fiecărui an să trecem prin „ritualul“ numit „evaluare de performanţă“. Unele companii sunt mulţumite să marcheze acest proces ca realizat, fără să fie atente la adevărata lui valoare. Informaţiile pe care acest proces, realizat cum trebuie, le pot oferi unui manager sunt foarte importante.

Sărbătoriţi succesul cum trebuie. Nu printr-un „Bravo!“ sec, ci oferind recunoaștere publică, pe îndelete și cu apreciere pentru oamenii care îl generează pentru compania voastră. Bonusurile sunt bune, dar e important să îi scoateţi la lumină pe cei care au rezultate deosebite și să îi aplaudaţi, împreună cu restul colegilor lor.

Finanţe personale:

Cel mai bun sfat este să începi să „economisești“ devreme în viaţă. Un secret „evident“, pe care puţină lume îl bagă în seamă, este „compound interest“, dobânda acumulată an de an, care crește baza economiilor și accelerează creșterea lor.

Unui tânăr antreprenor i-aș recomanda să includă în previziunile/bugetele sale financiare un salariu/cost pentru el însuși. De foarte multe ori, mai ales la început de drum, cel mai ușor cost la care poţi renunţa este propriul tău cost.

Sfaturi pentru a fi mai bogat:

Să încerce să ţintească către excelenţă în tot ceea ce face și, mai ales, să încerce să iasă din „sistem“, muncind pentru el însuși. Nu te poţi îmbogăţi altfel.

Citiți răspunsurile celorlalți oameni de afaceri români