FacebookTwitterLinkedIn

Dincolo de blocurile cenușii, care știrbesc frumusețea orașului care era cândva supranumit “Micul Paris”, Capitala României pune la dispoziția turiștilor locuri cu importante moșteniri istorice.

Situat la o distanță de circa 15 kilometri de București, în localitatea Mogoșoaia, Palatul Brâncovenesc are o vechime de peste 300 de ani. Acesta a fost construit ca urmare a voinței lui Constantin Brâncoveanu și și-a deschis pentru prima dată porțile în anul 1702. Palatul este construit în stil brâncovenesc, un stil românesc ce îmbină elemente renascentiste, orientale şi baroce. Parcul din jurul Palatului atrage mii de turiști care caută oportunități de relaxare.

Arcul de Triumf a fost construit în perioada 1921-1922 și are o înălțime de 27 de metri. Alături de Catedrala Încoronării de la Alba Iulia, de Mausoleul de la Mărășești, de Crucea Eroilor Neamului de pe Caraiman și de Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol, Arcul de Triumf se numără printre monumentele care comemorează participarea României la Primul Război Mondial de partea Aliaților, la finalul căruia aproape toate teritoriile locuite de români au fost reunite pentru prima dată în același stat.

Cu siguranță, Centrul Istoric este una dintre cele mai îndrăgite zone din Capitală de către tinerii bucureșteni și de către turiști. Zona este împânzită cu clădiri construite în stil neoclasic sau neobaroc, la parterul cărora se află numeroase terase, cafenele, restaurante sau magazine. De asemenea, o plimbare pe străduțele Centrului Vechi amintește de Bucureștiul perioadei interbelice. Ansamblul centrului istoric a fost înscris în Lista monumentelor istorice ale Municipiului București, iar clădiri precum Curtea Veche, Hanul lui Manuc, bisericile Stavropoleos și Sfântul Anton au fost declarate și ele monumente istorice.

Muzeul Satului, una dintre principalele atracții turistice ale Bucureștiului, pune la dispoziția vizitatorilor adevărate monumente, construcții reprezentative pentru cultura națională din perioada cuprinsă între secolul al XVII-lea și începutul secolului XX. La Muzeul Satului, vizitatorii pot admira tradiţiile şi obiceiurile de secole ale poporului român, modul de viață şi casele specifice fiecărei regiuni istorice. Pe langă casele pitoreşti, la Muzeul Satului vizitatorii mai pot vedea şi mobilier vechi românesc, unelte, obiecte din lut, icoane, carpete sau costume folclorice.

Ateneul Român este considerat un simbol al culturii naționale. Acesta a fost construit în perioada 1886-1888, în inima Bucureștiului, iar în timp a devenit un edificiu reprezentativ pentru întreaga țară. Concepută de arhitectul francez Albert Galleron, clădirea este inspirată din vechile temple greceşti şi, din 2004 este înscrisă în Lista Monumentelor Istorice. Palatul Ateneului Român a fost construit cu bani dintr-o subscripție publică, ca urmare a organizării unei loterii naționale.

Celebru pentru dimensiunile sale impresionante, Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume. Clădirea grandioasă reunește mai multe stiluri arhitecturale, printre care cel brâncovensc, baroc sau renascentist. Construcția clădirii a început în anii 80, la ordinul lui Nicolae Ceaușescu. În prezent, Casa Poporului, cum era denumită înainte de Revoluție, are peste 1.000 de încăperi, iar aici își desfășoară activitatea instituții precum Camera Deputaților, Senatul sau Curtea Constituțională.