Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Gabriel Zbârcea, Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații: „Trezirea României la realitate este cel mai important lucru pentru noi toți”

Le-am solicitat oamenilor de afaceri să privească spre viitor, prin prisma lecțiilor pe care le-au învățat în 2016.
Gabriel Zbarcea_Tuca Zbarcea & Asociatii

Evoluția companiei în 2016

Excelentă! A fost un an greu, marcat de convulsii, similar cu ceea ce se întâmplă în întreaga societate românească. Problemele, dilemele, proiectele importante au fost puține în piață, presiunea pe onorarii a fost mare, competiția acerbă. Am depășit însă așteptările. Solidaritatea a fost cuvântul care ar descrie ce s-a întâmplat la noi în 2016. Am strâns rândurile, am reușit să păstrăm clienții existenți și echipa, să dezvoltăm noi proiecte și arii de practică. Ne-am extins sediul, am adus mai mulți avocați.

Reconfirmarea poziției de firmă de primă mărime, așa cum au confirmat și premiile și distincțiile obținute pe durata acestui an, de la The Lawyer și IFLR până la Financial Times, sau locul fruntaș din directoarele internaționale de specialitate.

Despre evenimentul (evenimentele) neplăcute prefer să nu vorbesc. Vreau să las la spate, în urmă ce a fost trist și rău, mă uit cu speranță și încredere la viitor.

Îmi doresc un vibe bun, lucrăm pentru o karmă bună.

Strategia companiei pentru 2017

Menținerea locului fruntaș în rândul firmelor de avocatură.

Consolidarea echipei.

Dezvoltarea de noi arii de practică, concomitent cu atragerea unor noi clienți.

Lucruri bune în România în 2016

Aceeași solidaritate resimțită intern am remarcat-o și la nivelul societății românești, și nu numai, de altfel. Trezirea României la realitate este cel mai important lucru pentru noi toți. Faptul că tinerii din noua generație, spre exemplu, își conștientizează propria valoare și drepturile de care trebuie să se bucure și impun să fie respectați mă bucură mult.

În rest, politicul a acaparat scena în 2016, toți urmărind inițiativele guvernului tehnocrat, alegerile locale și, mai nou, cele parlamentare.

Am avut, probabil, mai mult de câștigat în plan social decât business.

Măsuri bune ale Guvernului Cioloș

Impactul oricărei măsuri, indiferent de guvernare, își produce efectele pe termen mediu și lung, așa încât momentan nu aș putea spune dacă deciziile guvernării actuale (n.r. – interviul a fost realizat înainte de alegerile din 11 decembrie 2016) au influențat în bine sau altfel activitatea noastră pe piața de avocatură.

Pot însă să remarc faptul că s-au făcut pași importanți în direcția transparentizării actului de guvernare, simplificării și debirocratizării activității aparatului de stat în relația cu cetățeanul.

De asemenea, important este și că s-a reușit menținerea deficitului bugetar în ținta stabilită prin Legea Bugetului 2016.

Evident, mai sunt încă foarte multe de realizat și de pus la punct în România.

Așteptări de la noul guvern

Pacea socială.

Continuarea eforturilor de debirocratizare.

Atragerea investițiilor.

Provocări globale în 2017

Statele Unite ale Americii sunt și vor fi partenerul României. Alegerea lui Donald Trump nu va afecta negativ acest parteneriat. Dimpotrivă. România are nevoie de America după cum America are nevoie de România. Suntem un stat suveran care își propune să colaboreze, politic, economic și militar cu partenerii săi. Acest lucru nu se va schimba.

Ce au mai spus alți oameni de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii