Cautare
, Contributor

Tech |
|

Gabriel Pantelimon, Xerox România: ”Observăm o îmbunătățire structurală a economiei”

rsz_gabriel_pantelimon
Printre așteptările country general manager-ului Xerox Romania de la noul guvern se numără stabilitatea politică și predicitibilitatea fiscală.

Cum apreciați într-un singur cuvânt evoluția companiei/grupului pe care o/îl conduceți în anul 2016? Acum, la final de an, cum arată realizările în raport cu obiectivele de la începutul anului? Detaliați!

Evoluția a fost una bună din punct de vedere realizări, cu anumiți indicatori care arată mai bine față de ceea ce ne-am propus la începutul lui 2016 și cu anumite segmente ale afacerii care puteau să meargă mai bine.

Care a fost evenimentul care v-a impresionat neplăcut în domeniul în care activați și care a fost evenimentul care v-a impresionat plăcut?

Un aspect neplăcut a fost să constatăm o încetinire a derulării proiectelor cu fonduri europene care includeau și tehnologie de imprimare. Ca un aspect plăcut, deși la prima vedere industria de imprimare este vizată de provocări, de fapt, se transformă odată cu tehnologia IT: cloud, servicii, mobilitate, securitate. Ne aflăm în continuare într-o poziție privilegiată în care putem să ajutăm companiile să lucreze atât în mediul digital, cât și pe suport de hârtie, prin echipamentele și serviciile noastre, realizând o punte între aceste două moduri de lucru.

Care sunt cele mai bune 3 lucruri care s-au întâmplat în 2016 în România? (din punct de vedere business, social, politic, etc.)

Observăm o îmbunătățire structurală a economiei, care deși poate lentă, pare una sănătoasă. Observăm, de asemenea, o societate civilă mai activă și o abordare deschisă a unor probleme pe care le evităm de mult timp: sănătate, administrație, birocrație, lipsa transparenței.

Menționați 3 măsuri luate de guvernul Dacian Cioloș care v-au influențat în bine activitatea și trei aspecte care ar putea fi îmbunătățite pe viitor de viitorul guvern.

Stabilitate și, astfel, posibilitatea economiei de a continua pe un trend ascendent. Ca un bonus, am observat abordarea curajoasă și chiar rezolvarea anumitor aspecte legate de birocrație sau de proiecte de infrastructură blocate. Am observat, de asemenea, o transparență mai mare. Aceste aspecte pozitive le doresc continuate de viitorul guvern.

Care sunt cele trei așteptări concrete pe care le aveți de la noul Guvern, ce va rezulta în urma alegerilor din decembrie, în perspectiva anului 2017?

Stabilitate politică, predictibilitate fiscală și accelerarea proiectelor de infrastructură.

Care sunt principalele 3 puncte ale strategiei Dumneavoastră pentru anul viitor?

Clienții vor rămâne în centrul preocupărilor Xerox și vom acorda, în continuare, o mare atenție experienței pe care aceștia o au în toate punctele de contact cu noi: vânzări, servicii, produse, oameni și procese.

Cum va schimba alegerea omului de afaceri Donald Trump economia/societatea americană și mondială și care sunt principalele provocări pe care le vedeți la nivel mondial în 2017?

La acest moment, după finalul campaniei electorale, nu avem destul de multe date privind măsurile care vor fi luate cu adevărat de noua administrație. O provocare importantă, din punctul meu de vedere, va fi legată de relațiile euro-americane și, în general, relațiile internaționale pe care le va putea dezvolta Donald Trump.

Care va fi evoluția PIB pe care o anticipați pentru anul 2017?

Probabil, o creștere de 4%.

Care estimați că va fi evoluția cursului valutar mediu (euro/leu) în 2017? Dar a investițiilor străine directe?

Estimăm o evoluție stabilă, în jurul cursului de 4,5 lei pentru 1 euro. Sperăm că investițiile străine vor continua să crească.

Care sunt estimările legate de evoluția principalilor indicatori ai companiei/grupului pe care o/îl conduceți pentru anul viitor?

Vom crește și noi în linie cu creșterea pieței.

Vezi ce au spus și alți oameni de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii