Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Francois Coste, CEO al Groupama Asigurări: Îmbunătățirile sistemice țin de asumarea unor scopuri pe termen lung la nivel politic, cultural și social

Le-am solicitat oamenilor de afaceri să privească spre viitor, prin prisma lecțiilor pe care le-au învățat în 2016.
Francois_Coste_Groupama_Asigurari

Evoluția companiei în 2016

Ascendentă. 2016 a fost anul consolidării și de accelerare pentru Groupama Asigurări în ce privește profitabilitatea businessului, diversificarea, sustenabilitatea, orientarea către client și inovația. Am depășit cu peste 19% primele subscrise din anul anterior, ne-am bucurat de evoluții pozitive pe toate liniile de business, fie ele auto sau non-auto, și am diversificat linia Sănătate și Accidente, ce a crescut cu peste 30%. Astfel de rezultate se conformează cu obiectivele noastre de creștere profitabilă și ne demonstrează că înaintăm în direcția corectă.

În ce privește creșterea calitativă, ne mândrim cu faptul că, pentru al patrulea an consecutiv, numărul de reclamații este cel mai mic din topul asigurătorilor din România.

Totodată, oferim produse din ce în ce mai inovatoare, de pildă, primul pachet complet de servicii asociate asigurării de locuință, pus la dispoziție în parteneriat cu Orange România. Acesta poate fi obținut adăugând Clauza 24/7 la asigurarea locuinței cu extra acoperiri și astfel având acces la servicii de monitorizare, alertă, intervenție de urgență și despăgubire.

Strategia companiei pentru 2017

Ne dorim să continuăm să câștigăm preferința clienților și să devenim asigurătorul preferat al românilor și ne vom concentra asupra realizării acestui obiectiv, ca și până acum.

În linie cu valorile Groupama Asigurări – solidaritate, proximitate, responsabilitate și performanță -, ne vom onora angajamentele asumate față de cei mai importanți parteneri ai noștri, clienții, alături de care am dezvoltat relații de lungă durată, bazate pe încredere, onestitate și respect reciproc.

Ne propunem să menținem un grad de satisfacție a clienților la un nivel ridicat, 92% foarte satisfăcuți, în 2016, și în decursul anului curent, să dezvoltăm linia Asigurări de Viață si continuăm să investim în digitalizare.

Totodată, intenționăm să întărim relația companiei cu parteneri precum brokeri, bănci și companii de leasing.

Evoluția domeniului în 2016

Plafonarea tarifelor RCA de către stat, România fiind singura țară din UE în care s-a întâmplat acest lucru, dar și falimentele de pe această piață au subminat încrederea populației în industria asigurărilor.

Cât despre evenimentul care m-a impresionat plăcut, acesta a fost accelerarea creșterii economice în 2016 concretizată în ridicarea nivelului salarial și în intensificarea consumului privat, ambele influențând semnificativ și domeniul de activitate al Groupama Asigurări.

Lucruri bune în România, în 2016

Platforma România competitivă mi se pare o realizare notabilă a anului trecut. Liniile de acțiune pentru următorii patru ani detaliate în document au șanse reale să modernizeze România prin ridicarea nivelului calităţii instituţionale și a competitivităţii economice. Am încredere și în măsurile destinate mediului de afaceri, care va deveni astfel mai favorabil investițiilor străine, mai transparent și mai predictibil.

Din punctul de vedere al impactului social, intrarea sănătății pe agenda publică și inițierea unei reforme în acest domeniu mi se par salutare. Mai mult, am asistat la o efervescență remarcabilă în ce privește inovația tehnologică, aceasta devenind o prioritate nu doar pentru companiile de anvergură, ci și pentru start-upuri și firme de dimensiuni medii.

Măsuri bune ale Guvernului Cioloș

Scăderea TVA, de la începutul acestui an, a avut două efecte majore asupra economiei: a stimulat consumul privat și a diminuat evaziunea, plus că facilitează planificarea cash flow-ului pentru companii.

Debirocratizarea este o altă măsură care, asumată și perpetuată nu doar de un guvern, ci de guverne succesive, va avea un impact benefic pe termen mediu și lung și pentru comunitatea de business, dar și pentru populație, simplificându-le viața ambelor.

Pachetul antisărăcie este o altă inițiativă care lipsea până acum din peisajul politic românesc și care, dacă își va atinge ținta (reducerea numărului persoanelor aflate în risc de sărăcie cu peste jumătate de milion de oameni), va avea o amploare fără precedent, plus că reprezintă o punte de legătură între instituții și sectorul non-guvernamental. Toate aceste măsuri au drept numitori comuni însănătoșirea societății, creșterea nivelului de trai și încurajarea coeziunii sociale.

Cât despre un viitor guvern, există numeroase aspecte care necesită îmbunătățiri – creșterea gradului de acces la servicii medicale de calitate, investiția în educație și crearea unei rețele strategice de drumuri -, dar nu cred că îmbunătățirile sistemice țin de un singur guvern, ci de asumarea unor scopuri pe termen lung la nivel politic, cultural și social.

Așteptări de la noul guvern

Mă aștept la măsuri care să adreseze dezvoltarea economică, socială și culturală a României într-un mod sănătos și sustenabil pe termen lung. Investițiile în sănătate sau infrastructură, menționate deja mai sus, ar fi două dintre exemple.

Ce au mai spus alți oameni de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii