Cautare
, Contributor

Travel |
|

Forte Village, one of a kind

O Matrioșka italiană. O destinație în destinație. Un resort pentru familie, îndrăgostiți, tineri, sportivi, amatori de soare sau căutători de minuni naturale.
 aboneaza-te
176 Forte Village 1

Italia poate excela în istorie, în arhitectură, în dulcegării frumoase – „Che bella sei“ aprinde puțin obrajii, în cele mai gustoase gelato și lasagna, însă și în lumi interioare, construite pe principiul „destinație în destinație“. Prima călătorie în vechea cetate Roma avea să-mi demonstreze acest lucru printr-un minunat parc acvatic, unde Peter Pan, delfinii, gustările, jocurile, plajele și palmierii aveau să cucerească partea solară a oamenilor.

Pe același fir, dar traversând apele, aflu despre un resort minune: Forte Village. Dimensiunea, activitățile, vioiciunea, strălucirea și culorile nu trădează vechimea resortului, ba dimpotrivă, o accentuează prin bogăția istorică.

A fost înființat în 1970, grație unei viziuni profesionale. Cu toate că Sardinia nu prezenta un potențial turistic în acele vremuri, lordul Charles Forte, cu experiență în domeniul hotelier, a privit în viitor.

A fost impresionat de plajele impecabile, de apa limpede și de pădurea de pini, ceea ce l-a încurajat să deschidă hotelul Forte Village, care mai apoi s-a transformat în resort. Însă l-a „dotat“ cu o noutate: activități construite, în special, pentru tineri și sportivi, ceea ce s-a dovedit un câștig. Drept dovadă, ultimii 20 de ani au premiat resortul cu titluri precum „World’s Leading Resort“, „World’s Leading Luxury Family Resort 2017“ sau „Italy’s Best Wellness Retreat 2017“.

Astăzi, locul adună pe coasta de sud a Sardiniei 8 hoteluri de 5 și 4 stele, 11 vile cu grădini private, 47 de hectare private și 2.000 de specii de plante, cărora li se alătură restaurante gourmet, bucătărie Michelin, celebrități din sport și gastronomie, concursuri și un meniu variat în ceea ce privește activitățile.

Mens sana in corpore sano  

Filosofia Forte Village se perpetuează în prezent printr-un centru academic de sporturi: fotbal, rugby, baschet, tenis, ciclism, înot, box, karting, sporturi pe apă, chiar și șah, pentru cei care vor să se bucure concentrat. Un teren de fotbal, 13 terenuri de tenis sau un Centru Academic de Sport – echipat cu infrastructura necesară pentru a găzdui, din iunie și până în septembrie, cursuri, în compania unor antrenori recunoscuți la nivel internațional – trasează în orarul celor care ajung aici timp de calitate.

Din acest punct de vedere, pentru 2018 sunt anunțate o serie de noutăți: Academia de Scrimă va fi instruită de doi antrenori ai Federației Italiene de Scrimă, Academia de Hockey îi va avea instructori pe campionii Katie și Helen Richardson, pentru cei care vor să alunece pe iarbă, iar pentru iubitorii de tenis, aceștia vor putea ridica mingea la fileu alături de jucători de Wimbledon sau campioni de Grand Slam. Anul acesta, cursurile de tenis se vor desfășura în compania unor nume internaționale: Karel Nováček, Paul Vincent Nicholas Haarhuis, Per Henrik Magnus Larsson, Ilie Năstase și Dominik Hrbatý, prezenți la Forte Village din iunie până în luna august. La șah, campionul mondial la vârsta de 23 de ani, maestrul rus Anatolij Karpov, va împărtăși din ale sale maneuvers celor pasionați.

Fairytale

Pentru copii, resortul construiește o lume care să le prilejuiască întâlnirea cu personaje preferate și să le descopere experiențe. La Casa di Barbie ar putea fi visul îndeplinit al oricărei fetițe, Mario’s Village îi provoacă la roluri diverse prin cele nouă case tematice: pompieri, beauty center, cinematograf, mini-market – în timp ce Mario, mascota resortului, îi bucură cu fotografii.

Distracția poate fi și creativă, în atelierele de ceramică, origami sau balloon art, sau chiar magică, grație primei școli de magie din lume din cadrul unui resort. Celebrul Marvin Berglas explică, atât celor mici, cât și celor mai mari, magiile și trucurile care impresionează, acestea putând fi testate de fiecare în parte cu ajutorul unui kit magic.

CITEȘTE ȘI COOL HUNTING: Bun venit în … vacanță!

Povestea fantastică poate continua și în cadrul experiențelor Spa, acolo unde există piscine concentrate pe talasoterapie, baie turcească sau dușuri emoționale. În acest sezon, accentul cade pe echilibrul energiilor, pe disciplina meditației din medicinei ayurvedică, pe excelența protocoalelor nutriționiste, detox, anti-age, well-being, terapie cu laser, toate în compania unor profesori și doctori cu renume internațional.

Vacanțe New Era

„Vrem să pregătim resortul Forte Village pentru provocarea următorului deceniu: aceea de a trasa urmele ospitalității viitorului“, declară Lorenzo Giannuzi, CEO și General Manager al Forte Village, aflat la conducere din 1994. Această nouă abordare se vede tradusă prin noutățile introduse în programul din acest an, dar și prin noul aspect al resortului. Îmbunătățirea facilităților și restilizarea au fost lansate în 2014, printr-o investiție de 40 de milioane de euro, lucrările fiind terminate la începutul sezonului din 2017.

Ceea ce acoperă Forte Village nu se referă doar la câteva zile de soare, dintr-un concediu bine meritat, ci și la experiențe și interacțiuni.

Tocmai pentru acest lucru, în high season  preparatele gourmet sunt semnate de chefi internaționali, precum Gordon Ramsay, Rocco Iannone, Antonello Arrus și Gianluca Fusto, cursurile de gătit sunt dirijate de chefi Michelin, cele de sport sunt acompaniate de sportivi internaționali, iar relaxarea și echilibrul interior se face în compania specialiștilor.

Rămâne ca Tom Jones, concertul lui Sting, tenorul Vittorio Grigolo, magicianul Hans Kloch, Pamela Anderson și baletul din Sankt Petersburg cu Lacul Lebedelor, din programul lui 2018, să destindă atmosfera, iar descrierea lui Lorenzo Giannuzi să capete culoare:

Gândiți-vă la ceea ce înseamnă Made in Italy. Cea mai rafinată croială, cea mai celebrată varietate de mâncare, cele mai puternice și sofisticate mașini, un autentic și tradițional bun venit. La Forte Village se adaugă și experiența, datorită ospitalității, timpului liber, sportului, modei, bucătăriei – hrană și bucurie pentru trup și suflet.”

CITEȘTE ȘI Un po d’Italia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii