Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Forbes TOP 500 Miliardari 2019 – Familia Talpeș: Consolidare pe toate liniile

Bitdefender, unul dintre cei mai mari producători de soluţii de securitate cibernetică la nivel global, își continuă strategia de extindere.  
108 RO30 Florin si Mariuca Talpes

                                                                                                 LOCUL 7

 

În primăvara acestui an, compania fondată de Florin și Măriuca Talpeș și-a mutat cei peste 1.000 de angajați în clădirea de birouri Orhideea Towers, dezvoltată de CA IMMO, situată în zona Grozăvești din Capitală. Bitdefender a luat această decizie strategică pentru a fi aproape de campusul studențesc și universitățile tehnice din Vestul Bucureștiului, principalii „furnizori” de forță de muncă în IT. Bitdefender are peste 1.600 de angajați și o echipă de peste 800 de ingineri și cercetători, fiind cunoscut mai ales în afara țării, principalele piețe unde este prezent fiind Statele Unite și Europa de Vest.

Soții Talpeș au înființat în 1990 compania Softwin, apoi AntiVirus eXpert (AVX), afacere care s-a transformat în Bitdefender în luna noiembrie 2001.

În 2017, compania a fost evaluată la 600 de milioane de dolari (nu au fost raportate încă datele financiare la Ministerul de Finanțe pentru anul 2018 – n. red.), odată ce fondul de investiții Vitruvian Partners a achiziționat 30% din acțiunile Bitdefender de la fondul de investiții Axxess Capital.

Anul acesta, alături de Lidl și alte asociații din educație, Bitdefender a lansat proiectul educațional Edu Networks, care își propune să reducă abandonul școlar, absenteismul, analfabetismul funcțional și să crească promovabilitatea la testele naționale și examenul de Bacalaureat. Bitdefender a demarat în 2018 investiția într-un prim cluster, la Brad, în județul Hunedoara, care a presupus 600.000 de euro.

,,Noi am susținut deja primul cluster, în 2018, în care au fost implicate 12 școli din Hunedoara, 250 de profesori și peste 3.000 de elevi. Pe lângă cursurile ținute cu profesorii, despre rolul lor și transformarea paradigmelor de gândire, am organizat și ateliere, unde am discutat despre decalajele educaționale și cum le reducem și chiar închidem. De asemenea, am avut și o școală de vară cu învățătorii și educatorii incluși în proiect, unde am abordat importanța literației în educația timpurie. Suntem bucuroși să susținem în continuare acest proiect, care capătă tot mai multă amploare și adoptă profesioniști și parteneri dornici să reformeze spre mai bine educația din România. Știm foarte bine că sunt nenumărate probleme grave, printre care abandonul școlar ridicat (1 din 5 copii părăsește timpuriu școala), analfabetismul funcțional (2 din 5 copii sunt analfabeți funcțional), și promovabilitate scăzută la testele naționale și examenul de Bacalaureat”,  declară Florin Talpeș, Founder & CEO Bitdefender. Proiectul Edu Networks va fi implementat timp de patru ani consecutivi, în 500 de grădinițe, școli și licee, cu rezultate slabe sau medii, din mediul rural și urban, în care învață aproape 260.000 de elevi.

Din punctul de vedere al strategiei, Bitdefender a bifat în ultimii ani o serie de achiziții importante prin care și-a consolidat poziția pe piețele externe. Una dintre cele mai importante tranzacții a avut loc în luna octombrie a anului trecut, odată cu preluarea companiei olandeze RedSocks Security BV, specializată în detectarea automată de incidente și de trafic suspect la nivelul rețelei și în combaterea criminalității informatice. Bitdefender a preluat birourile RedSocks de la Haga, a integrat echipele locale de specialiști în vânzări și cercetare-dezvoltare care vor dezvolta oportunitățile de business de pe piața olandeză și a înființat o filială în Olanda, vizând extinderea operațiunilor în vestul Europei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii