Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Forbes TOP 500 Miliardari 2019 – Alin Niculae și familia: Confortul profitului

Alin Niculae își consolidează poziţia în topul celor mai bogaţi români, obţinând profituri confortabile atât din industria petrolieră, cât și din imobiliare.
17 Alin Niculae

 

                                                                                                 LOCUL 17

 

Afacerile Oscar Downstream, cel mai mare jucător independent din piaţa petrolieră, își continuă traiectoria ascendentă, depășind 2,6 miliarde de lei în anul anterior, în creștere cu 600 de milioane de lei față de 2017. În schimb, profitul companiei a scăzut de la 74 de milioane de lei, cel mai mare rezultat obţinut vreodată de compania fondată de discretul om de afaceri Alin Niculae, la 58 de milioane de lei anul trecut. Înfiinţată acum mai bine de 17 ani, compania traversează una dintre cele mai faste perioade, cu atât mai mult cu cât a anunţat că a decis să facă primul rebranding și să intre în retail prin construirea unor benzinării proprii de la zero, sub brandul Oscar și dezvoltarea brandului RO destinat francizaţilor. Brandul de retail vine în completarea reţelei actuale B2B sub brandul DIESELpoint Access, disponibilă încă din 2010, ce a fost dezvoltată în special pentru transportatori, pe principalele rute comerciale. Potrivit oficialilor, în ultimii ani, Oscar Downstream a investit peste 30 de milioane de euro în logistică, cisterne și depozite.

O divizie foarte importantă în portofoliul familiei lui Alin Niculae o reprezintă imobiliarele. Practic, prin intermediul unor companii deţinute și conduse de mai mulţi membri ai familiei sale, printre care cel mai activ este Petre, fratele său, familia Niculae a construit, începând cu anii dinaintea crizei financiare, zeci de proiecte rezidenţiale, cu multe mii de apartamente, spaţii comerciale și proiecte de birouri. Reţeta este simplă, familia Niculae achiziţionând terenuri la preţuri bune, fideli filosofiei că în imobiliare, profitul se face la cumpărarea terenului. Fără excepţie, cele peste 20 de proiecte rezidenţiale dezvoltate de companiile conduse de Petre Niculae s-au vândut fără probleme, locaţia lor bună fiind dublată de unul dintre cele mai bune rapoarte preţ-calitate din piaţă.

Recent, Alin Niculae a primit autorizația de construcție pentru dezvoltarea unui nou ansamblu rezidențial, de aproximativ 500 de apartamente, în București. Terenul pe care va fi amplasat ansamblul are peste 16.000 de metri pătrați, este poziționat în apropiere de mallul Plaza România și a fost achiziționat de către omul de afaceri cu aproximativ 3 milioane de euro de la Holcim, potrivit datelor din piață.

Omul de afaceri mai deține acțiuni la Onix Asigurări, companie specializată în asigurări de garanţii, care activează în mai multe ţări europene.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii