Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Forbes Real Estate 2016 – Sorin Vișoianu, Country Manager Operations România în cadrul IMMOFINANZ

I-am întrebat pe cei mai importanți jucători din real estate care sunt opiniile și planurile acestora pentru acest an și dincolo de el. Aflați răspunsurile lui Sorin Vișoianu, Country Manager Operations România în cadrul IMMOFINANZ  
 aboneaza-te
Sorin Visoianu (2)

Cel mai important segment

Activitatea noastră se concentrează pe segmentele principale ale companiei – de retail și office, strategie ce își propune să dezvolte poziția competitivă a IMMOFINANZ în aceste sectoare. Prin urmare, atât sectorul office, cât și cel de retail vor juca un rol esențial în business-ul IMMOFINANZ România – nu doar în acest an, ci și pe termen lung.

În acest sens, suntem în curs de finalizare a primei etape din cel mai recent proiect de birouri IMMOFINANZ din București: Metroffice. Proiectul va cuprinde trei clădiri, cu o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 40.000 mp. Prima secțiune include șase etaje și totalizează aproape 20.000 mp. Zonele închiriabile vor ajunge până la 3.500 mp per etaj, cu un design flexibil ce permite atât amenajarea de birouri individuale, cât și a celor în stil open-space. Un aspect esențial al clădirii este reprezentat de localizarea sa: metroul se află în apropiere – un avantaj important în București –, iar liniile de tramvai și autobuz permit accesul către aeroport sau centrul orașului în doar zece minute.

Immofinanz, portofoliu office cu rata de ocupare 82%

Mai mult, pentru Iride Business Park (cel mai mare parc de business din București, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 93.000 de metri pătrați), am conceput un plan de dezvoltare pe termen lung, în vederea construirii unui cartier urban modern, Iride City. Metroffice reprezintă începutul acestui proiect pe termen lung. Planurile presupun transformarea zonei într-un cartier inovator, cu spații destinate birourilor, zone de retail, facilități pentru petrecerea timpului liber și clădiri rezidențiale – cu alte cuvinte, un spațiu nou, deschis, revitalizat al orașului.

Antena TV Group e în Iride Business Park

De asemenea, în ceea ce privește segmentul de birouri, obiectivul nostru este să ne îmbunătățim permanent gradul de ocupare, iar cifrele din primul trimestru arată rezultate pozitive și promițătoare atât la nivel regional, cât și local. Astfel, am semnat recent parteneriate noi și extinderi ale acordurilor existente cu chiriașii din sectorul de birouri din București pentru suprafețe totale de peste 37.000 mp.

 Rolul imobiliarelor pentru economie

Evoluția din ultimii șase ani a principalilor indicatori naționali, precum și creșterea constantă a economiei locale, fac din România o destinație atrăgătoare pentru investitori. Acest lucru a influențat, cu siguranță, toate sectoarele economiei, inclusiv pe cel imobiliar și al construcțiilor. Ținând cont de creșterea semnificativă înregistrată de aceste domenii în ultimul an, putem estima că ele vor avea o contribuție importantă la dezvoltarea economiei românești, deși vor rămâne strâns legate de gradul de atractivitate a țării pentru noii investitori.

Impactul infrastructurii rutiere

Cu siguranță, dezvoltarea infrastructurii naționale și un mediu fiscal stabil reprezintă aspecte foarte importante pentru investitorii care ar putea impulsiona considerabil piața imobiliară, printre altele. O soluție poate fi implementarea unei strategii centralizate și pe termen lung pentru consolidarea infrastructurii rutiere naționale.

Stefan Schönauer, noul CFO al Immofinanz

De fapt, în ciuda prezenței unei forțe de muncă bine pregătite și competente în România, neajunsul reprezentat de lipsa infrastructurii este des invocat de către potențialii investitori și îi împiedică pe mulți dintre ei să vină în România.

 Alte segmente cu impact pozitiv

Un exemplu poate fi piața de business process outsourcing, aflată în dezvoltare mai ales în România. Această evoluție reflectă resursele umane considerabile disponibile în țara noastră având abilitățile și experiența necesare. Este de așteptat ca numărul, amploarea și complexitatea serviciilor furnizate de aceste companii să crească și mai mult. Ca urmare, nevoia de a atrage și a reține forța de muncă va duce la acordarea unei atenții sporite mediului de lucru – un aspect pentru care suntem întotdeauna pregătiți, grație proprietăților noastre moderne din București.

 Rolul autorităților

Sunt de părere că asigurarea unui mediu fiscal și juridic stabil – fapt valabil în orice altă țară – este cel mai important aspect la care autoritățile pot contribui pentru a spori capacitatea României de a atrage noi investitori.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii